Potpisan Sporazum o saradnji na projektu „Prijestonica najmlađima“
01.02.2013


Riječ je o programu koji će trajati do maja tekuće godine, a u sklopu kojeg će najmlađa publika iz crnogorske Prijestonice biti u prilici da isprati pet dječjih predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice. Komadi za najmlađe biće izvođeni u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje.

Sporazum o saradnji na projektu „Prijestonica najmlađima“ potpisali su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ Lidija Dedović i direktorica Gradskog pozorišta iz Podgorice Ivana Mrvaljević.

Nakon potpisivanja dokumenta, gradonačelnik Bogdanović istakao je kako je program za najmlađe nastao iz težnje gradske uprave da najmlađim Cetinjankama i Cetinjanima ponudi nove sadržaje, kojima će, istovremeno, biti dodatno obogaćen kulturni život grada. 

- Ovom prilikom želim iskazati i uvjerenje da će predstojeće predstave naići na izuzetno interesovanje, što će, istovremeno, za sve nas predstavljati dodatni motiv da ovaj program nastavimo i u drugom dijelu godine - kazao je on.

 

Iz Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ ocijenjeno je kako inicijativa Prijestonice Cetinje predstavlja važan momenat.

- Ovakav program falio je Cetinju, a ovim putem želim iskazati i nadu kako će on predstavljati samo početak naših zajedničkih kreativnih komunikacija. Teatar se osjeća od stasavanja, i otud je važno da ovakvi programi postoje, a Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ već razmatra i mogućnost uspostavljanja dječje scene - naglasila je umjetnička direktorica te institucije Lidija Dedović.

Gradsko pozorište iz Podgorice, kako je kazala direktorica te ustanove Ivana Mrvaljević, sa zadovoljstvom je podržalo program „Prijestonica najmlađima“.

- Ovim projektom, između ostalog, želimo ukazati na značaj pozorišne edukacije. To je, istovremeno, dobar način da se najmlađa publika okrene pozorištu i zavoli ga - zaključila je ona.

Program „Prijestonica najmlađima“ biće otvoren 7. februara u podne, predstavom „Crvenkapa“ (tekst: Aleksandar Popović; režija: Ferid Karajica). U martu, najmlađi posjetioci Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ biće u prilici da isprate komad „Dobro drvo“ (tekst: Šel Silverstejn; režija: Lidija Dedović), a u aprilu „Mogli“ (tekst: Petar Kovačev; režija: Bonjo Lungov). Program će biti okončan u maju, predstavama „Pinokio“ (tekst: Jelena Mijović; režija: Snežana Trišić) i „Pipi - duga čarapa“ (tekst: Astrid Lindgren; režija: Nikola Vukčević).

Ulaz na sve predstave biće besplatan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018