Održan skup "Razvoj ženskog preduzetništva"
01.02.2013

Skup, kojem su, između ostalih, prisustvovali predstavnici UNDP, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, otvorila je konsultantkinja UNDP na projektu „Razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju“ Njegosava Vujanović.

- Cilj projekta je pokretanje ženskog preduzetništva na Cetinju kroz program edukacije, obuke i pomoći za potencijalne preduzetnice. A današnji sastanak, početak je našeg kontakta sa njima, ali i svima drugima koji su zainteresovani za ovu materiju – kazala je ona.

 

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić prisutne je upoznala sa dosadašnjim aktivnostima gradske uprave na planu rodne ravnopravnosti, te podsticaja ženskom preduzetništvu. Ona je istakla kako u sklopu Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje djeluje Kancelarija za rodnu ravnopravnost, koja je već preduzela brojne aktivnosti. Podršku ženskom preduzetništvu, kako je naglasila ona, pruža i Biznis centar Cetinje. Sve navedene aktivnosti, dodala je ona, u narednom periodu biće dodatno intenzivirane.

- Pokrenućemo različite mehanizme i mjere kako bi Prijestonica Cetinje u budućnosti bila prepoznata i kao sredina koja će - uz dobru infrastrukturu, uklanjanje biznis barijera, kvalitetne stimulanse - imati i kvalitetne osnove za što obimniju valorizaciju ženskih preduzetničkih potencijala. A time, prije svega, mislim na rast broja preduzetnica u našem gradu, ali i na jačanje kapaciteta naših resornih organa u cilju podrške preduzetništvu – zaključila je Nikolić.

Iz Biznis centra Cetinje, takođe, najavili su punu podršku realizaciji projekta. 

- Biznis centar Cetinje izradio je čitav niz instrumenata podrške preduzetnicama sa teritorije Prijestonice. A uvjeren sam da ćemo našim predanim angažmanom u sklopu projekta “Razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju” dodatno ojačati svoju ulogu kao institucije na čiju bezrezervnu podršku preduzetnice iz našeg grada uvijek mogu računati - rekao je direktor Biznis centra Cetinje Luka Jovićević.

Lokalna koordinatorka na projektu i šefica Kancelarije za rodnu ravnopravnost pri Sekretarijatu za socijalnu politiku i mlade Vesna Lagator iskazala je nadu da će implementacija projekta rezultirati brojnim pozitivnim efektima u sferi ženskog preduzetništva.

Prisutne je pozdravila i predstavnica NVO "Biznis centar Bar" Ivana Tomašević.

Brojnim posjetiocima skupa, obratilo se i više preduzetnica i preduzetnika sa područja Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018