Na Dvorskom trgu upriličen događaj „EU info bus - na putu ka Evropskoj uniji“
14.02.2013

Današnji događaj, koji je podržala i Prijestonica Cetinje, izazvao je znatno interesovanje građana, a na početku, brojne posjetioce manifestacije pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović. On je iskazao zadovoljstvo time što projekat „EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji“, kojim će biti obuhvaćeni svi crnogorski gradovi, kreće upravo sa Cetinja.

- Promocija evropskih integracionih procesa, odnosno postizanje što većeg nivoa informisanosti na tom planu, ukazuje se kao neophodan mehanizam. Jer, cijenim kako ne treba posebno naglašavati da sve strukture društva jesu u prilici da svojim djelovanjem doprinesu ostvarenju našeg zajedničkog cilja, vezanog za prijem Crne Gore u Evropsku uniju. Sa druge strane, ne želim propustiti ni da naglasim kako ovaj projekat nosi i svojevrsnu simboliku. Promovišući temeljne ideje na kojima počiva Evropska unija, a ujedno i naši evropski ciljevi, ovaj karavan, koji je danas na Cetinju, već narednih dana naći će se i u drugim crnogorskim gradovima. Otud, program „Info bus – na putu ka Evropskoj uniji“, ne samo da će uticati širenje evropskih poruka, već će, na svojevrstan način, povezati naše gradove i njihove stanovnike – kazao je on.

 

Posjetioce današnjeg događaja na Dvorskom trgu pozdravio je i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

- Jako mi je drago što smo danas na Cetinju i što ovom događaju prisustvuju brojni mladi ljudi, koji će u budućnosti osjetiti benefite od članstva u Evropskoj uniji. Proces informisanja tokom procesa evropskih integracija ima izuzetan značaj, jer sve strukture društva treba da se upoznaju sa promjenama koje jednoj državi donosi samo članstvo – istakao je on.

Na današnjem događaju, prisutne je pozdravila i izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević, koja je govorila o najbitnijim momentima vezanim za projekat „EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji“.

Tokom manifestacije „EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji“, na glavnom gradskom trgu bili su postavljeni štandovi, na kojima su zainteresovani građani bili u prilici da dobiju sve informacije vezane za proces evropskih integracija. U okviru događaja, upriličen je muzički program, a mahom mlađi posjetioci učestvovali su i u nagradnom kvizu.

Uoči događaja, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sa saradnicima sastao se sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Mitjom Drobničem, ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Piusom Fišerom, generalnom direktorkom za evropske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Snežanom Radović i izvršnom direktorkom CGO Daliborkom Uljarević. Tom prilikom, bilo je više riječi o ulozi jedinica lokalne samouprave u procesu evropskih integracija, ali i o intenzivnom djelovanju Prijestonice Cetinje na planu projekata koji su kandidovani za sredstva iz evropskih fondova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018