FK "Lovćen": Završene pripreme, sjutra nastavak prvenstva
25.02.2013

„Lovćen“ je tokom jesenjeg dijela fudbalskog prvenstva imao krajnje skroman učinak. Tokom 17 kola, Cetinjani su ostvarili po dvije pobjede i remija, te su, uz svega osam osvojenih bodova, na zimsku pauzu otišli kao posljednjeplasirani klub najkvalitetnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja. Na seriju neočekivano loših rezultata, nadovezala se i kriza, koja je uslovila da „Lovćen“ polusezonu privede kraju sa omladinskim timom.

Zimska pauza, ipak, donijela je reorganizaciju. Krajem prošle godine, na inicijativu gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića, formirana je Radna grupa za prevazilaženje situacije u klubu. Taj je potez uskoro rezultirao konsolidacijom u funkcionisanju kluba. Tokom pauze, postignuto je više zapaženih rezultata u pripremnim susretima, a prelazni rok obilježio je dolazak više značajnih pojačanja. Sve navedeno uliva nadu da će „Lovćen“, u godini kada slavi stoljeće postojanja, biti konkuranten u trci za opstanak u prvoligaškom društvu.

Cetinjski prvoligaš pripreme je obavio na našem primorju, a tom prilikom odigran je čitav niz prijateljskih utakmica. Na startu, ostvarena je ubjedljiva pobjeda nad „Mogrenom“ (4:1), a tri dana kasnije i nad pljevaljskim „Rudarom“ (3:2). Jedini poraz tokom priprema, „Lovćen“ je doživio protiv „Petrovca“ – 0:3. Pripremajući se u Budvi, fudbaleri „Lovćena“ odmjerili su snage i sa dva sastava iz Srbije. Dueli sa članovima tamošnje Superlige, subotičkim „Spartakom“ i „Javorom“ iz Ivanjice, okončani su bez pobjednika, istovjetnim rezultatom – 1:1.

Minule sedmice, u generalnoj probi pred nastavak šampionata, “Lovćen” je bio bolji i od trenutno petoplasiranog sastava Prve lige Srbije, užičkog “Jedinstva” (2:1).

Tokom zimske pauze, „Lovćen“ je doveo čitav niz pojačanja, mahom crnogorskih fudbalera koji su doskora nastupali u inostranstvu. Tako su na Cetinje, uz povratnika iz budvanskog „Mogrena“ Vladana Tatara, došli i dosadašnji prvotimci OFK Beograda Andrija Dragojević i Alen Halilović, potom Darko Marković iz mađarskog „Ujpešta“, Danko Kovačević iz „Kapošvara“, Goran Vujović iz „Videotona“, te Vladimir Raičković iz bosansko – hercegovačkog prvoligaša GOŠK-a i hrvatski fudbaler Marko Dušak, dosadašnji prvotimac HAŠK-a.

Sa druge strane, Obilića poljanu, tokom zimske pauze, napustili su Blažo Perutović, Ivan Pejaković, Gojko Žižić, Branko Vujović, Miloš Stevović i Milivoje Novović.

Šef stručnog štaba „Lovćena“ Mojaš Radonjić, tokom pripremnog perioda, ukazao je šansu i fudbalerima iz omladinskog pogona, sa kojima će biti potpisani stipendijski ugovori.

- Tokom priprema,čitav niz igrača iz omladinskog pogona potvrdio je da klub već sada može ozbiljno računati na njih. Riječ je, prije svega, o mladim igračima poput Draganića, Martinovića, Hočka ili Vušurovića, a duh nastupa za prvi tim osjetili su i omladinski reprezentativac Crne Gore Bošković i Todorović - rekao je Radonjić.

Inače, do kraja drugog kruga takmičenja u Crnogorskoj fudbalskoj ligi, preostalo je još pet kola, tokom kojih će „Lovćen“ tri puta biti gost, dok će dva susreta biti odigrana u našem gradu. Raspored mečeva je sljedeći:

18. kolo
„Zeta“ – „Lovćen“
Golubovci, 26/02/2013, 13:00h

19. kolo
OFK „Grbalj“ – „Lovćen“
Radanovići, 02/03/2013, 13:00h

20. kolo
„Lovćen“ – „Mogren“
Cetinje, 09/03/2013, 14:00h

21. kolo
„Mladost“ – „Lovćen“
Podgorica, 16/03/2013, 15:00h

22. kolo
„Lovćen“ – OFK „Petrovac“
Cetinje, 20/03/2013, 15:30h

U trećem krugu takmičenja, slijedi još 11 mečeva, a raspored će biti određen shodno stanju na prvoligaškoj tabeli nakon 22. kola.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018