"Pobjeda": Prijestonica puna gradilišta
07.03.2013

Pomenuti tekst prenosimo u cjelosti:

Lijepo vrijeme aktiviralo brojne građevinare na Cetinju

PRIJESTONICA PUNA GRADILIŠTA

Sa prvim sunčanim danima, na Cetinju je uslijedio nastavak brojnih radova koje je lokalna uprava u saradnji sa državnim institucijama započela krajem  prošle godine.

U toku su rekonstrukcije Njegoševe ulice i kružnog toka na ulazu u prijestonicu, a planiranim tempom teče i izgradnja univerzitetskog kompleksa, kao i dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

 - Gradnja kružnog toka koja je, usljed vremenskih neprilika, nakratko bila obustavljena, danas je u punom jeku. Teren je gotovo pripremljen za radove koji slijede, a to se prevashodno odnosi na asfaltiranje i uređenje budućeg kružnog toka, zatim uređenje hortikulturnih površina u blizini i instalaciju nove javne rasvjete – naglašava gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

On je istakao da će imajući u vidu dinamiku radova, novi kružni tok u potpunosti promijeniti sliku samog ulaza u prijestonicu, a biće otvoren do kraja narednog mjeseca.

Najznačajnija aktivnost u gradskom jezgru, sanacija Njegoševe ulice, koju zajednički realizuju prijestonica i Direkcija javnih radova, nastavljena je. Razlog doskorašnje obustave, ležao je u vremenskim okolnostima, a krenula je i sanacija dijela glavne gradske ulice od hotela „Grand“ do Trga umjetnika.

- Upravo u Njegoševoj ulici očekuju nas najintenzivniji radovi na gradskom području, s obzirom da cjelokupan projekat, uz popločavanje kolovoza i trotoara, podrazumijeva instalaciju nove ulične rasvjete i ostalog uličnog mobilijara – nastavlja Bogdanović. 

Prema vrijednosti investicije, gradnja univerzitetskog kompleksa predstavlja najznačajniji projekat na Cetinju čija je realizacija u toku. Riječ je o aktivnosti oko koje je okupljen čitav niz institucija, sve u cilju što skorijeg uspostavljanja jednog od najmodernijih umjetničkih akademskih kompleksa u čitavoj regiji. Univerzitetski kompleks, čija je realizacija u nadležnosti prijestonice i Vlade na jednom mjestu okupiće tri umjetničke akademije – Likovnu, Dramsku i Muzičku.

- Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom dinamikom izvođenja radova, koja nam garantuje da će prva faza gradnje biti okončana u predviđenom roku. A to nam, nadalje, ostavlja prostor da očekujemo kako će već krajem tekuće godine, ili početkom naredne, na području budućeg univerzitetskog kompleksa već biti uspostavljeni i prvi objekti – i to zgrada zajedničkih sadržaja i podzemna garaža – zaključio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

Rekonstrukcija objekta u kojem će djelovati dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju biće okončana početkom proljeća.

- Radovi na objektu koji će našim sugrađanima sa teškoćama u razvoju pružiti kvalitetnu uslugu i uslove, gotovo da nijesu obustavljani ni tokom najvećih vremenskih nepogoda u decembru i januaru, kada se djelovalo na adaptaciji unutrašnjeg dijela objekta. Stoga, danas je već izvjesno kako će dnevni centar biti otvoren najdalje tokom aprila. Rekonstrukcija ovog objekta je u nadležnosti prijestonice, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Direkcije javnih radova – kazao je Aleksandar Bogdanović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018