Padavine na teritoriji Prijestonice Cetinje: Informacija (11:00h)
19.03.2013


Tokom protekla 24 časa, pripadnici Službe zaštite i spašavanja imali su tri intervencije. Na gradskom području nijesu zabilježene veće štete. 

Na seoskom području došlo je do novog rasta nivoa Rijeke Crnojevića i Skadarskog jezera.

U odnosu na juče, registrovan je rast vodostaja Rijeke Crnojevića od blizu 30 centimetara. Mjesno šetalište u istoimenom naselju i objekti u njegovoj okolini i dalje su pod vodom. 

U Rijeci Crnojevića juče popodne boravio je i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović. Tom prilikom, on je obišao poplavljene objekte i razgovarao sa predstavnicima MZ „Rijeka Crnojevića“ i mještanima.

Sinoćnje padavine uslovile su i rast vodostaja kod naselja Dodoši i Žabljak Crnojevića. Prema današnjim podacima, u odnosu na prethodni dan, nivo vode veći je za 15 centimetara. U Dodošima je voda ušla u dva objekta, dok je u Žabljaku Crnojevića sinoć poplavljen jedan stambeni objekat.

Nadležne ekipe Prijestonice Cetinje redovno obilaze seosko područje. Gradska uprava u stalnoj je komunikaciji sa predstavnicima mjesnih zajednica sa ugroženog područja.

Znatan dio domaćinstava u priobalnom području Riječke nahije sinoć je, usljed nevremena, ostao bez napajanja električnom energijom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018