Održana konferencija povodom prezentacije modela usklađenog Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije
20.03.2013


Prisutnima na konferenciji obratili su se ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Raško Konjević, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i šef misije OEBS u Crnoj Gori Lubomir Kopaj.

Gradonačelnik Bogdanović, koji je na današnjoj konferenciji bio u funkciji predsjednika Skupštine Zajednice opština Crne Gore, naglasio je kako je model usklađenog Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije 2013 – 2014. od izuzetnog značaja u pogledu iskorjenjivanja korupcije na lokalnom nivou.

- Aktivnosti na izradi modela usklađenog Akcionog plana sa Strategijom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i inoviranim Akcionim planom za njeno sprovođenje, kao i sa sektorskim akcionim planovima, pokazuju ozbiljnu namjeru ključnih subjekata, počev od Ministarstva unutrašnjih poslova, preko Zajednice opština, sve do jedinica lokalne samouprave, da se suprotstave korupciji na lokalnom nivou i da definišu jasne mehanizme koji će rezultirati suzbijanjem korupcije – kazao je on.

Nakon uvodnih izlaganja, predsjednik Komisije za praćenje realizacije Akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou Đorđije Vukčević predstavio je model plana.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018