1. CFL: Ubjedljiva pobjeda „Lovćena“ u Podgorici
30.03.2013


Od samog početka susreta, odigranog pred oko 300 gledalaca, „Lovćen“ je bio znatno bolji rival. Ofanziva u prvom dijelu susreta dala je rezultata – gosti su na odmor otišli uz minimalnu prednost, i to zahvaljujući pogotku Vujovića u 37. minutu.

U nastavku igre, domaći je sastav u potpunosti ’razbijen’. Na terenu je gledana apsolutna dominacija fudbalera sa Cetinja, koji su već do 60. minuta vodili sa čak 4:0. Strijelci su bili Mirković u 49. minutu, te Đurišić, koji je u dva navrata zatresao mrežu Podgoričana – prvo u 58, a potom i dva minuta kasnije.

Ubjedljivo vođstvo omogućilo je igračima iz Prijestonice da meč mirno privedu kraju, ali i da izuzetno izdanje krunišu još jednim golom. Strijelac je opet bio Đurišić, u posljednjem minutu sudijske nadoknade. 

Napadači „Mladosti“ do posljednjeg sudijskog zvižduka nijesu uspjeli postići ni počasni pogodak.

Fudbaleri „Lovćena“ danas su oborili rekord iz novembra 2007. godine – kada su slavili najubjedljiviju prvoligašku pobjedu. „Lovćen“ je tada pobijedio rezultatom 4:0, i to na gostovanju ekipi „Koma“.

Novom pobjedom, „Lovćen“ je nastavio i tradiciju koja se tiče gostovanja ekipi „Mladosti“. Naime, najstariji crnogorski klub ni prilikom sedmog prvoligaškog nastupa na Starom aerodromu ne zna za poraz – današnji trijumf je četvrti, uz tri remija.

Pobjedom u Podgorici, „Lovćen“ je napravio novi iskorak u borbi za opstanak. Naime, kako glavni konkurenti – sastavi „Mornara“ i „Jedinstva“ – danas nijesu ostvarili pobjede, cetinjski prvoligaš sada je na pet bodova od ’baraž zone’.

Veliku šansu da dodatno umanje bodovni zaostatak za pomenutim sastavima, „Lovćen“ će imati već sljedećeg vikenda. Na Obilića poljani tada će gostovati upravo barski „Mornar“, koji nakon 23 prvenstvena kola zauzima 11. poziciju.

Rezultati 23. kola: „Mladost“ – „Lovćen“ 0:5 (0:1), „Mornar“ – „Sutjeska“ 1:1 (1:1), „Jedinstvo“ – „Budućnost“ 2:3 (0:1), „Zeta“ – „Rudar“ 0:2 (0:1), „Mogren“ – OFK „Grbalj“ 0:1 (0:0), OFK „Petrovac“ – „Čelik“ 2:0 (0:0).

Tabela: "Sutjeska" 51, "Budućnost" 46, "Rudar" 40, "Čelik" 37, OFK "Grbalj" 33, OFK "Petrovac" 29, "Mladost" 27, "Mogren" 26, "Zeta" 26, "Jedinstvo" 22, "Mornar" 21, "Lovćen" 16.

Raspored 24. kola (6. april, 15:30h):„Lovćen“ – „Mornar“, „Sutjeska“ – „Jedinstvo“, „Čelik“ – „Zeta“, „Budućnost“ – OFK „Petrovac“, „Rudar“ – „Mogren“, OFK „Grbalj“ – „Mladost“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018