Susret gradonačelnika Bogdanovića sa rukovodstvom SUBNOR Crne Gore i UBNOR i antifašista Cetinja
03.04.2013


Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako gradska uprava ima izuzetnu saradnju sa predstavnicima SUBNOR-a, što se prevashodno ogleda u brojnim zajedničkim aktivnostima u minulom periodu. 

On je sagovornicima predstavio i djelovanje gradske uprave na planu zaštite kulturnih dobara i spomen obilježja posvećenim učesnicima i događajima iz Narodno – oslobodilačkog rata, pri čemu je naglašeno da će i tekuću godinu obilježiti intenzivno djelovanje na tom planu.

On je istakao kako je Prijestonica Cetinje u minulom razdoblju pružala punu podršku radu UBNOR i antifašista Cetinja, što će – kako je dodao – biti praksa i u budućem vremenskom okviru.

Gradonačelnik Bogdanović govorio je i o aktivnostima Prijestonice Cetinje na planu različitih projekata, ali i o ovogodišnjim jubilarnim događajima – dva vijeka od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, te o proslavi stoljeća osnivanja Fudbalskog kluba „Lovćen“.

Članovi delegacije - u kojoj su bili potpredsjednici SUBNOR-a akademik Zuvdija Hodžić i prof. dr Ljubo Sekulić, generalni sekretar Dragan Đurović i član Predsjedništva Ćetko Radonjić, te predsjednik UBNOR i antifašista Cetinja Stevan Radunović, sekretar Lazar Čelebić i član Predsjedništva Borislav Pravilović - iskazali su zadovoljstvo zbog današnjeg susreta, ističući kako aktivnosti gradske uprave djeluju ohrabrujuće u pogledu razvoja Cetinja.

Oni su gradonačelnika Bogdanovića sa saradnicima informisali o događajima vezanim za rad te organizacije, a u fokusu su bile aktivnosti koje se tiču crnogorske Prijestonice. Na tom planu, oni su naglasili kako će tekuće godine, svečanom akademijom, biti obilježeno sedam decenija od stradanja 14 narodnih heroja sa područja Cetinja – što će, kako je naglašeno, naići i na punu podršku lokalne uprave.

 

Posebno je akcentovano i pitanje spomen – obilježja na teritoriji Prijestonice Cetinje. Naime, kako je konstatovano tokom današnjeg susreta, SUBNOR i Prijestonica Cetinje u nedavnom su periodu napravili znatan iskorak – formirana je komisija koja je napravila preciznu bazu podataka o spomenicima i spomen – obilježjima, a potom su i realizovane intervencije na znatnom dijelu obilježja.

No, kako je zaključeno na današnjem sastanku, zajedničke aktivnosti u pravcu zaštite i sanacije spomenika i spomen – obilježja moraju biti nastavljene. Današnji gosti Prijestonice Cetinje iskazali su stav kako je posebno važno da u što skorijem roku bude izvršena sanacija i uređenje spomenika u Mjesnoj zajednici „Ljubotinj“, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović istakao da će gradska uprava u punoj mjeri podržati realizaciju te ideje.

Na sastanku su razmatrana i brojna druga pitanja, a članovi SUBNOR Crne Gore i UBNOR i antifašista Cetinja iskazali su zahvalnost Prijestonici Cetinje na dosadašnjoj podršci.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018