"Prijestonica najmlađima": "Mogli" (08/04, 18:00h)
04.04.2013



Manifestacija za najmlađe stanovnike Prijestonice biće nastavljena lutkarskom predstavom podgoričkog Gradskog pozorišta - „Mogli“, rađenom po romanu Radjarda Kiplinga „Knjiga o džungli“.

Komad je režirao Bonjo Lungov, dok adaptaciju teksta potpisuje Petar Kovačev.

- „Mogli“ je jedna od najboljih priča u literaturi za djecu, aktuelna i danas. Priča o dječaku, koji je odrastao u džungli sa divljim životinjama. Koji zakoni su ispravni: zakoni džungle ili zakoni civilizacije? Pitanje koje je poslužilo kao inspiracija za ovu predstavu. Čovjek treba sam da izabere svoj put. Mogli je izabrao. Mogli će se vratiti ljudima „jer on je čovjek i krenuo je svojom ljudskom stazom“ – navedeno je iz Gradskog pozorišta.

Predstava u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ počeće u 18:00 časova, a ulaz je, kao i za ostale segmente programa „Prijestonica najmlađima“, besplatan. Predstava je preporučljiva za auditorijum od pet i više godina.

U okviru programa „Prijestonica najmlađima“, koji je počeo u februaru, dosad su održane dvije predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice. Naši najmlađi sugrađani prvo su prisustvovali komadu „Crvenkapa“, a tokom marta upriličena je i predstava „Dobro drvo“.

Dosadašnji program izazvao je izuzetno interesovanje najmlađih Cetinjanki i Cetinjana, a uz predstojeći komad, do kraja manifestacije „Prijestonica najmlađima“ ostale su još dvije predstave, koje su na programu u maju – „Pinokio“ i „Pipi – duga čarapa“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018