Susret gradonačelnika Bogdanovića sa gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem
06.04.2013


Tokom susreta, gradonačelnik Bandić iskazao je zadovoljstvo zbog posjete gradonačelnika Cetinja, ističući kako tekući dani u Zagrebu, između ostalog, protiču i u znaku promocije crnogorske kulture, s obzirom da je u tom gradu upriličen „Omaž Petru II Petroviću Njegošu“.

On je upoznao gradonačelnika Bogdanovića sa aktivnostima Grada Zagreba, ističući kako uprava tog grada ima izuzetne odnose sa brojnim gradovima iz zemalja regiona.

Gradonačelnik Bogdanović u Zagrebu je predstavio djelovanje Prijestonice Cetinje. Pritom, na najveće interesovanje sagovornika, naišao je projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, ali i pojedinosti o stimulativnim mjerama naše gradske uprave namijenjenim investitorima.

Govoreći o međunarodnoj saradnji, gradonačelnik Bogdanović pomenuo je i kako Prijestonica Cetinje u Republici Hrvatskoj ima više gradova partnera – što se u prvom redu odnosi na Rijeku, Dubrovnik i Split. On je upoznao gradonačelnika Bandića i kako je Prijestonica Cetinje nedavno počela djelovanje na zajedničkim projektima sa Dubrovnikom i Rijekom.

Gradonačelnici Bandić i Bogdanović ocijenili su kako je, na planu jačanja saradnje, od izuzetnog značaja i djelovanje istaknutih pojedinaca, poput Dimitrija Popovića, za kojeg je naglašeno da svojim radom, stvarajući i u Zagrebu i na Cetinju, na izuzetan način spaja ta dva grada. Oni su konstatovali i kako je u procesu međusobne saradnje značajna i uloga koju ima Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, čije je sjedište u Zagrebu.

Tokom jučerašnjeg razgovora, gradonačelnici Bandić i Bogdanović saglasili su se kako veze Zagreba i Cetinja u predstojećem periodu treba dodatno ojačati. 

S tim u vezi, gradonačelnik Bandić najavio je kako će u narednim mjesecima posjetiti Prijestonicu Cetinje, dodajući kako bi novi susret predstavljao zgodnu priliku za potpisivanje sporazuma o saradnji dva grada.

U sklopu posjete glavnom gradu Republike Hrvatske, gradonačelnik Bogdanović posjetio je i Crnogorski dom, gdje se sastao sa članovima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske. 

Tom prilikom, on je razgovarao sa predsjednikom Zajednice dr Radomirom Pavićevićem i njegovim saradnicima. Više riječi bilo je o aktivnostima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, te o djelovanju Prijestonice Cetinje.

Tokom susreta, razmatrane su i mogućnosti u pravcu jačanja saradnje Zajednice sa crnogorskom Prijestonicom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018