Tradicionalno druženje penzionera na Ivanovim koritima
17.07.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan prisustvovao je tradicionalnim susretima penzionera Cetinja i crnogorskog primorja, održanim danas na Ivanovim Koritima, u organizaciji cetinjskog udruženja. 

Prijestonica Cetinje ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Cetinja i posvećena je unapređenju statusa najstarije populacije u našem gradu, kazao je gradonačelnik Kašćelan, i podsjetio da je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja otvoren Dnevni boravak, gdje penzioneri i oni koji su u zrelom dobu, mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

Pomagali smo i materijalno, kroz dodjelu jednokratnih socijalnih pomoći, onoliko koliko smo bili u mogućnosti. Moramo više da radimo kako bi stvorili vašoj generaciji uslove da živite dostojanstveno, sa osjećajem sreće, ispunjenosti i zadovoljstva. Ono što želim reći, jeste da nam je važno da treće životno doba provodite u dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Vaše iskustvo, znanje, rad i trud koji ste uložili radeći, gradeći zemlju i postavljajući temelje modernoj Crnoj Gori, u kojoj danas živimo, za poštovanje su i pamćenje“, istakao je gradonačelnik.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Saveza Udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović i predsjednik Udruženja penzionera Cetinja Radivoje Vujović, a manifestaciji je prisusutvovalo preko sto dvadeset penzionera iz Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i grada domaćina.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018