Mladi iz Lovćenca i Vrbasa čuvari naše tradicije
02.07.2018

Gradonačelnik je izrazio poštovanje što su Crnogorci u Lovćencu i Vrbasu sačuvali svoj nacionalni identitet i što brojnim aktivnostima edukuju mlade da njeguju crnogorski jezik, kulturu i tradiciju jer su oni, kako je rekao, čuvari vremena koje je pred nama.

On je informisao goste o dešavanjima u gradu i pozvao ih da u narednom periodu budu učesnici manifestacija u Prijestonici kojima se promoviše istorija, tradicija i kultura naše zemlje.

Publicista Nenad Stevović zahvalio se Prijestonici Cetinje na podršci projektima koje organizuju crnogorska društva van naše zemlje, a čiji je cilj afirmacija državnog identiteta i jačanje osjećaja pripadnosti otadžbini.

On je kazao da je „Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku“ prošle godine okupila više od 100 učesnika iz 14 osnovnih i srednjih škola sa teritorije autonomne pokrajine Vojvodine, a takmičili su se u tri uzrasne kategorije govoreći odabrane stihove crnogorskih pjesnika.

Učenici Osnovne škole Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa Jovan Čabarkapa i Jovan Dragnić bili su najbolji u kategorijama za niži i srednji uzrast, dok su u kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto podijelile Jana Krivokapić, učenica Gimnazije i ekonomske škole Svetozar Miletić” iz Srbobrana i Maša Bilić iz Gimnazije Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Oni će naredna dva dana posjetiti muzeje na Cetinju, mauzolej na Lovćenu i ostale znamenitosti grada, a biće gosti i Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018