Prijestonica nagradila „lučonoše“
19.06.2018

Priznanje za ostvareni uspjeh tokom školovanja ove godine je zavrijedilo 27 učenika - 12 osnovaca i 15 srednjoškolaca. Njima je gradonačelnik Kašćelan, na svečanosti organizovanoj u atrijumu Biljarde, poručio da grad cijeni trud i rad koji su uložili u dosadašnje školovanje.

„Usavršavanje, rad na sebi, učenje, spoznavanje sebe i svijeta oko sebe, čini vas boljim ljudima. A oni su danas, saglasiće se sa mnom vaši roditelji i nastavnici, u deficitu. Ali, to ne bi trebalo da vas brine. Kao što jedna luča obasja svjetlošću mračnu sobu i pokaže put do vrata, tako i jedan učen i uman čovjek može osvijetliti mnoga srca i duše i biti svjetionik cijeloj naciji. Hoću reći, bolje da budete jedan van mase, nego jedan u masi”, istakao je gradonačelnik.

On je savjetovao „lučonoše” da se dobro informišu o zanimanjima kojima bi voljeli da se bave, da se obrate stručnim službama u školama ili specijalizovanim savjetovalištima koji im mogu pomoći prilikom donošenja te važne odluke.

„Ne zaboravite, izuzetno je važno da volite to što birate kao profesiju, jer vam to garantuje dobre šanse za lične i profesionalne uspjehe i radosti”, naglasio je prvi čovjek Prijestonice.

On je najboljim učenicima poželio da pamte ovaj trenutak kao podstrek za sve buduće uspjehe.

„Jasno vam je da smo ponosni na vas i da u vama vidimo one koji će nas zamijeniti u svim oblastima privrednog i društvenog života. Čuvajte prijatelje, umnožavajte prijateljstva i pazite roditelje, jer oni plaćaju najveću cijenu vašeg školovanja”, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Marija Jovanović iz Osnovne škole „Njegoš“ zahvalila se Prijestonici u ime dobitnika priznanja.

„Luča je kruna značajnog perioda u našem životu i nadam se da ćemo sjutra moći da kažemo da je ona bila kamen temeljac za dalje uspjehe. Ne bismo mogli da zaokružimo ovu godinu bez nastavnika, roditelja i svih koji su od male djece napravili ljude. Ovdje nas je okupila vaša ljubav i želja da nam pokažete da se ovo priznanje ne tiče samo nas, nego svih građana”, navela je Jovanović.

Priznanja gradske uprave dobilo je 27 „lučonoša“ iz osnovnih škola „Njegoš”, „Lovćenski partizanski odred“, te iz cetinjske Gimnazije i Srednje likovne škole „Petar Lubarda”.

Nakon devetogodišnjeg školovanja „Luču” su dobili: Žugić Olivera, Anastasija Petrović, Vuko Vicković , Marija Jovanović , Jovan Abramović, Petar Abramović, Tara Đurković, Mašan Kaluđerović, Stanka Petrović, Jovana Vujović, Risto Vujović i Sandra Vujović.

Najbolji srednjoškolci su: Jovana Lipovina, Anja Pejović, Anđela Pejaković, Kristina Marković, Anđa Kaluđerović, Anja Laličić, Dragana Mrvaljević, Petar Tomanović, Vladana Čelebić, Simona Vujović, Valentina Vujović, Jovana Konatar, Marija Popović, Vanja Kavaja i Mila Stojanović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018