Predstavnici čeških firmi posjetili Prijestonicu Cetinje
07.06.2018

Gradonačelnik Kašćelan upoznao je goste sa razvojnim planom Prijestonice, podsticajnim mjerama za investitore i projektima gradske uprave. Češki privrednici posebno su zainteresovani za produbljivanje ekonomskih veza, te povećanje prisustva kompanija i investitora iz te zemlje u Crnoj Gori.

Oni su ponudili pomoć, iskustvo i znanje u izgradnji i modernizaciji komunalne i energetske infrastrukture, ističući da je Češka prije više od 15 godina bila pred sličnim izazovima sa kojima se Crna Gora susrijeće sada. Takođe, saradnja može biti uspostavljena i u oblasti turizma, obrazovanja, nauke i istraživanja.

Gradonačelnik Kašćelan i predstavnici Češke razmijenili su informacije i o mogućem dobijanju sredstava pomoći iz evropskih strukturnih fondova u predpristupnoj i pristupnoj fazi Crne Gore u EU.

Nakon sastanka u zgradi Prijestonice predstavnici češke ambasade i privrede su sa domaćinima obišli postojeće i potencijalne biznis zone u gradu i hidrotehnički tunel Ponor.

Predstavnici ČSOK-a pozvali su gradonačelnku Kašćelana da posjeti Češku i upozna se sa tamošnjim iskustvima u prioritetnim oblastima saradnje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018