Prijestonica predvodnica umjetničkog obrazovanja
01.06.2018

On je, na svečanosti u Zetskom domu povodom jubileja ove obrazovne ustanove, kazao da je Prijestonica ponosna na školu koja je lučonoša tradicije likovnog obrazovanja Crne Gore.

„Podsticanti mlade na kreativno stvaranje, na oblikovanje potencijala u djelatno stvaranje, brušenje talenta do nivoa da iskonski poriv mladog stvaraoca za umjetničkom kreacijom dosegne puni izražaj, mogu i umiju samo oni pedagozi koji i sami jesu takvi. Raduje nas što u Prijestonici imamo takvu školu, takve pedagoge, i prije svega, takve učenike”, istakao je gradonačelnik Kašćelan.

On je naglasio da bez kvalitenog umjetničkog obrazovanja nema ni istinske duhovnosti jednog društva.

„U tom smislu, Prijestonica Cetinje, kao duhovno, kulturno i istorijsko jezgro Crne Gore, mora biti predvodnica u ovoj vrsti obrazovanja, a kroz aktivnosti škole, siguran sam da to već jeste”, poručio je gradonačelnik.

Direktorica škole Gordana Tomašević kazala je da ta ustanova danas predstavlja obrazovno, kreativno jezgro koje okuplja mlade talente iz cijele Crne Gore i regiona.

„Škola broji 70 učenika i svakom od njih se posvećuje maksimalna pažnja. Stručan i posvećen kadar škole, predanim radom i pristupom, kanališe kreativnost i stvaralački duh talentovanih mladih ljudi. O tome svjedoče brojni uspjesi i priznanja koje naši učenici postižu u zemlji i inostranstvu”, naglasila je Tomašević.

Prvi direktor škole Radoslav Milošević Atijas rekao je da je ponosan što se srednja likovna škola vratila na Cetinje, te da bi Prijestonica, kao kulturno i istorijsko jezgro Crne Gore, trebalo da povrati ingerencije iz prošlosti.

Savjetnik za srednje opšte obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Miomir Anđić čestitao je jubilej školi i poručio učenicima da nastave da razvijaju svoj talenat za dobrobit njih samih i društvene zajednice.

Obilježavanje godine jubileja škola nastavlja izložbom maturskih radova generacije 2017/18 u Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“, a proslavu će završiti izložbom radova učenika u Ministarstvu prosvjete u Podgorici.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018