Društvo znanja ima podršku Prijestonice
29.05.2018

On je rekao da ovaj događaj, koji cetinjska Gimnazija tradicionalno organizuje u saradnji sa Prijestonicom, promoviše najbolje u našoj zajednici, saradnju između prosvjete i privrede i međusobno povezivanje.

„Vjerujem da u sinergijskom djelovanju, povezivanju najboljih sa najboljima, promovisanju mladih nada i potencijala leži budućnost našeg grada. To je naša zajednička obaveza prema budućim liderima u svim oblastima života, koji su danas učenici ove škole, a već sjutra pokretačka snaga crnogorskog društva“, istakao je gradonačelnik Kašćelan.

On je dodao da je ulaganje u znanje obaveza svih civilizovanih društava, a podrška takvim aktivnostima očekivano ponašanje lokalnih zajednica i njihovih uprava.

„Društvo znanja, kojem kao država stremimo, ima i imaće podršku Prijestonice Cetinje, kao i đeca Cetinja u kojima vidimo naše bogatstvo i potencijal“, poručio je gradonačelnik.

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić rekao je da je Gimfest jedinstvena manifestacija koja objedinjuje događaje edukativnog i kulturno-umjetničkog karaktera, a sekretar Ministarstva kulture Igor Vučinić da ta manifestacija budi posebnu vrstu optimizma.

„Posebno raduje program kroz koji se osjeća potreba za društvenim angažmanom učenika cetinjske Gimnazije, želja da se razmišlja o intrigantnim fenomenima današnjice, ali i da se skrene pažnja na solidarnost i humanost“, naglasio je Vučinić.

Prema riječima direktorice škole Nataša Stanojević, Gimfest iz godine u godinu raste i uključuje sve veći broj učenika, nastavnika i činioce lokalne zajednice. Ona je maturantima poželjela uspjeh u životu, a najboljim uručila diplome Luča.

Gimfest će trajati do 31. juna. Sjutra će u Gimnaziji biti održano takmičenje u spelovanju „Spelling Bee“, dok će jutarnji dio programa u četvrtak biti održan na Dvorskom trgu, a večernji u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018