„Spring art 2018“ okupio mlade stvaraoce na Cetinju
25.05.2018

U okviru programa organizovano je slikanje i crtanje na Dvorskom trgu, a manifestacija je počela izložbom fotografija na temu „Volim svoj grad“u kojoj su učestvovali mladi od 15 do 30 godina, na osnovukonkursa Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice.

Neposrednim glasanjem, građani su odabrali tri najbolje fotografije autora Luke Radovića, kome je pripadala nagrada od 150 eura, Aleksandre Drecun, koja je osvojila 100 eura, i Igora Jovićevića, koji je za svoj rad dobio 50 eura.

V.d. sekretarke za kulturu, sport i mlade Ana Kavaja kazala je na otvaranju da je Umjetnički hepening prilika da se Cetinje predstavi kao grad umjetnosti, ali i da promoviše okupljanje i zajedničko djelovanje mladih i talentovanih stvaralaca sa Cetinja i šire.

„Posebna čar programa je raznovrsno predstavljanje učesnika, bez naznačenih termina i utvrđenog redosljeda što nosi poruku o lakoći i savršenstvu mladosti, bezgraničnoj slobodi umjetničkog duha i jednostavnosti stvaralačke energije. Projekat je osmišljen sa ciljem da razvija i jača neformalno obrazovanje i slobodne aktivnosti putem sinergijskog djelovanja lokalne uprave i vaspitno-obrazovnih ustanova“, rekla je Kavaja.

Akademska slikarka Jelena Vušurović zahvalila se Prijestonici na odličnoj saradnji i poklonila predstavnicima Sekretarijata za kulturu, sport i mlade svoje radove koji su nastali u toku događaja na Dvorskom trgu.

Za muzički dio programa bili su zaduženi učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“, kao i studenti Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore.

Na događaju su učestvovali i studenti Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, kao i učenici srednje likovne škole „Petar Lubarda“, Srednje stručnje škole i Savjet mladih Prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018