Obilježen Dan studenata 4. april
04.04.2018

 

Dan studenata simbol je studentskog aktivizma i dan sjećanja na Marinovića koji je braneći druga izgubio život na antifašističkim studentskim demonstracijama 1936. godine u Beogradu.

Ono što na današnji dan i sa ovoga mjesta želim da poručim studentima jeste da su upravo oni nosioci razvoja naše države, nosioci progresivnih ideja i slobodarskih misli, te da moraju biti aktivniji. Uz ikonu crnogorskoga bunta, kao što je bio Marinović, vjerujem da to neće biti teško – kazala je predsjednica Savjeta mladih Prijestonice Milica Marković.

U delegaciji Prijestonice Cetinje, osim Marković, bile su predsjednica Skupštine Maja Ćetković i Milena Draganić iz Savjeta mladih. Polaganju vijenca prisustvovali su studenati Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za crnogorski jezik, kao i predstavnici Sekretarijata za kulturu, sport i mlade i Udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rada i antifašista Prijestonice.  

Obiljažavanje Dana studenata u Prijestonici nastavljeno je u Skupštinskoj sali gdje je Sekretarijat za kulturu, sport i mlade u saradnji sa Savjetom mladih, Fakultetom za crnogorski jezik i književnost, Fakultetom likovnih umjetnosti, Fakultetom dramskih umjetnosti i Muzičkom akademijom, priredio umjetničko-edukativni program.

U programu su učestvovali i učenici Gimnazije, Srednje stručne škole i Srednje likovne škole „ Petar Lubarda“.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018