Zasijedao Opštinski tim za vanredne situacije
16.03.2018

 

Opštinski tim je na večerašnjem sastanku analizirano stanje na terenu i napravio plan mjera zaštita i spašavanja u slučaju nastanka poplava.

Najugroženija mjesta cetinjske opštine su Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića. Ocijenjeno je da je vodostaj Rijeke Crnojevića veći u odnosu na juče, i da je voda poplavila dva restorana i veliki broj privatnih kuća smještenih na šetalištu.

Na Žabljaku Crnojevića pod vodom su imanja i pomoćni objekti, a  ugrožene su i kuće. U mjestu Dodoši danas je voda ušla u pomoćne objekte. Dežurne ekipe službi Prijestonice pratiće situacijuna terenu i večeras, a naredni sastanak biće održan sjutra ujutro – navodi se u saopštenju.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanje tokom obilaska terena apeluju na mještane da preduzmu preventivne mjere aktivnosti kako bi zaštiti materijalna dobara ali i upućuju savjete o postupanju u slučaju da dođe do porasta nivoa vode preko kritične granice.

Građani Prijestonice pozivaju se na oprez zbog eventualnih odrona i klizišta na putnim pravcima na teritoriji opštine Cetinje, sa posebnim akcentom na putni pravac Cetinje-Lovćen u mjestu Preśeka.

Broj telefona Službe zaštite i spašavanja Prijestonice je 123.

Opštinski tim za vanredne situacije čine predstavnici Prijestonice Cetinje, Službe zaštite i spašavanja, Komunalnog preduzeća i Vodovoda kao i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018