Opštinski tim za vanredne situacije: Preduzeti preventivne mjere zaštite od mogućih poplava
15.03.2018

 

Narednih dana organizovaće se dodatno angažovanje ekipa na terenu kao i stalna zasijedanja ovog tima,  kako bi sistem funkcionisao u punom kapacitetu.

Predstavnici Prijestonice Cetinje i službe za Zaštitu i spašavanje grada prisustvovali su danas sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje, održanoj zbog upozorenja Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a sa ciljem pripreme odgovora na najavljenu nepovoljnu meteorološku situaciju.

Sa sastanka je upućen apel građanima u potencijalno ugroženim područjima od nastanka poplava, da preduzmu preventivne aktivnosti na zaštiti materijalnih dobara, kao i da prate obavještenja koja će pripremati nadležni državni organi. U opštini Cetinje to se posebno odnosi na mještane Žabljaka Crnojevića, Rijeke Crnojevića i Dodoša.

Takođe, potrebno je izvršiti podizanje električnih uređaja, namještaja i ostalog pokućstva na sigurna mjesta. Podsjećamo građane i na brojeve za hitne situacije: 112, 123, 122 i 124 – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Službe za zaštitu i spašavanje Cetinja redovno će obilaziti potencijalno ugrožena područja sa ciljem kako bi moguće posljedice potencijalnih poplava sveli na minimum.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018