Zasijedao Opštinski štab za krizne situacije
03.02.2018

Ranije danas oni su obišli i Romsko naselje na Zagrablju gdje je jutros izbio požar, tokom kojeg je izgorio krov jedne barake.

Brzom intervencijom vatrogasaca ali i mještana naselja na Zagrablju spriječena je veća šteta, a na sreću niko nije povrijeđen – kazao je komandir Vatrogasne jedinice Cetinje Predrag Moštrokol.

U baraci su se nalazile dvije osobe, i oni su trenutno zbrinuti. Članovi Komisije za elenmentarne nepogode Predrag Moštrokol i Njegosava Vujanović obišli su mjesto požara i sačiniće zapisnik o šteti, kao i kako pomoći osobama na čijoj je baraci izgorio krov.

Prema njegovim riječima vatrogasci su juče i danas intervenisali na ispumpavanju vode iz nekoliko podruma i ulaza u stambenim zgradama, a danas su uklonili i stablo u naselju „Kongo“ koje je prijetilo da se sruši na zgradu.

Prema riječima Sekretarke za održivi razvoj i infrastrukturu u prijestonici Njegosave Vujanović situacija na ponoru je za sada pod kontrolom i ne prijeti opasnost od izlivanja.

Vodovod je takođe stavio svoju ekipu na raspolaganje, a Nikola Pejović iz Konunalnog preduzeća je kazao da njihove ekipe stalno održavaju čistim sve šahte u gradu, kako bi voda nesmetano oticala.

Predstavnik Policije Veselin Radulović je kazao da patrole redovno kontrolišu magistalne puteve Cetinje – Budva i Cetinje – Podgorica, kao i da je nekoliko patrola stalno prisutno u gradu.

Iza zgrade „ Želejzara“ podiže se nivo vode i prijeti da uđe u trfaostanicu.

- Stalno se prati situacija kod „Crvenkape“ i „Željezare“ i tu ćemo brzo reagovati ukoliko se ukaže potreba – kazala je Njegosava Vujanović.

Takođe, zbog obilne kiše porastao je i nivo Rijeke Crnojevića.

Na Cetinju je od juče ujutro palo preko 340 litara kiše po metru kvadratnom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018