Privredni klub Cetinja dobitnik nagrade Iskra za filantropiju, specijalno priznanje Osnovnoj školi Njegoš
08.12.2017

Dobitnik ovogodišnje nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Cerovo iz Bara, koja je u saradnji sa Televizijom Crne Gore realizovala projekte "Za ljepše škole" i "Za ljepše vrtiće".

Privredni klub Cetinja dobio je nagradu za doprinos lokalnoj zajednici. Klub koji su osnovali cetinjski privrednici u prethodnoj godini donirao je preko 70 hiljada eura, između ostalog ambulantno vozilo, CTG aparat i lampu za porođajnu salu Bolnici "Danilo I", pokretnu platformu za prilagođavanje zgrade Prijestonice osobama sa invaliditetom i kombi vozilo za prevoz učenika.

Nagradu za doprinos dijaspore dobio je Kulturni centar Rumija iz Čikaga, koji je prethodnih godinu donirao preko 186 hiljada dolara, bolnici u Baru, za liječenje socijalno ugroženih, izgradnju seoskih puteva, elektrifikaciju Mrkojevića, renoviranje škola i džamije u Baru.

Nagrada za životno djelo, posthumno je pripala Lidiji Jovanović, supruzi crnogorskog revolucionara Blaža Jovanovića, koja je svoj život posvetila emancipaciji žena, brizi o ratnoj siročadi, djeci sa smetanjama u razvoju i prosvjećivanju omladine.

Specijalna priznanja pripala su Nikšićkom mlinu, udruženju Euro Gusinje, Banci hrane, Udruženju roditelja djece oboljele od dječjeg kancera "Fenix", frizeru Zoran Vukčević, i Osnovnoj školi "Njegoš" sa Cetinja. Specijalno priznanje za medijski doprinos uručeno je za akciju Teleton "Podrži, pobijedi".

Otvarajući svečanost, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je da svako filantropsko djelo šalje snažne poruke sa najiskrenim ljudskim vrijednostima, koje prevazilaze granice, pružajući mogućnost, nadu, podršku i ljubav. On je istakao da nijesu slučajno Cetinje i Zetski dom tradicionalno domaćini svečane dodjele nagrada za filantropiju i da je crnogorska prijestonica oduvijek bila prepoznata kao grad koji zna da cijeni napore na planu dobročinstva i solidarnosti, kao najvećih vrijednosti čovječanstva.

- I naša gradska uprava u proteklom je periodu, nastavljajući praksu aktivnog učešća u svim dobrotvornim akcijama, organizovala i učestvovala na događajima tokom kojih je prikupljana pomoć onima kojima je bila najpotrebnija. Isto tako, pokazali smo društveno odgovoran odnos i brigu za opšte dobro, podržavajući brojne akcije i inicijative, počevši od stipendiranja naših mladih studenata, učešća u izgradnji stambenih objekata za socijalno ugroženo stanovništvo, sve do akcija uređenja sportskih objekata, čime smo pokazali da vodimo odgovornu, kvalitetnu i održivu socijalnu politiku na lokalnom nivou, a sa takvom praksom nastavićemo i ubuduće – kazao je Bogdanović.

On je istakao kako su dobitnici nagrada i priznanja „Iskra“ pokazali visok nivo društvene i građanske svijesti i time dali najbolji primjer svima kako činjenje za opšte dobro mora postati praksa.

Izvršna direktorica FAKT-a Maja Boljević istakla je da je ove godine pristiglo 77 nominacija.

Dodjelu nagrade „Iskra“ devetu godinu organizuje Fond za aktivno građanstvo, u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu.

Ovogodišnji partneri organizacije su: Fondacija "Ćano Koprivica", Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Addiko banka, Luštica Development, Congress Travel, Mezon, TAKT produkcija, restoran Konak, i Zetski dom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018