Protočnost Ponora povećana, slijedi nastavak radova
03.12.2017

Prilikom vremenskih nepogoda koje su u četvrtak zahvatile Cetinje na Ponoru nije došlo do izlivanja fekalija kao ni plavljenja okolnih objekata.

Nastavak radova podrazumijeva ugradnju uređaja za predtretman otpadnih voda, pa će se pročišćena voda odvoditi u Ponor 2, a fekalni mulj i otpad će se posebno skladištiti i odlagati na deponiju. Nakon završetka radova, Ponor će služiti isključivo za odvođenje atmosferskih voda, a Prijestonica Cetinje je pokrenula proceduru za projektovanje rješenja odvođenja viška atmosferskih voda sa Donjeg Polja čime će se spriječiti moguće poplave u tom dijelu grada u slučaju ekstremnih padavina.

Nakon okončanja radova, protočnost samog Ponora će se povećati, riješiće se problem plavljenja usljed povećanih padavina, koji postoji već decenijama unazad, kao i problem neprijatnih mirisa i njegovo saniranje u pogledu eliminacije epidemijskog jezgra.

Sanacija Ponora je jedna od faza realizacije dugogodišnjeg projekta rješavanja odvođenja fekalnih i atmosferskih voda iz cetinjskog polja. Proteklih godina na teritoriji gotovo čitavog grada izgrađena je nova fekalna i atmosferska kanalizacija što je i bio preduslov da se započnu radovi na njegovoj sanaciji.

Prijestonica Cetinje intenzivno radi i na pripremi narednih faza projekta, koje podrazumijevaju izgradnju hidrotehničkog tunela Belveder i prečišćivača za otpadne vode kao krajnje tačke rjesavanja problema.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018