Prijestonica će pomoći rješavanje stambenih pitanja zdravstvenih radnika
20.11.2017

Tokom sastanka razgovaralo se o inicijativi izgradnje zgrade za potrebe zdravstvenih radnika na Cetinju, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović saopštio kako Prijestonica planira da Sindikatu zdravstva ustupi parcelu i obezbjediti njeno komunalno opremanje, kako bi se omogućilo zaposlenim u zdravstvenim ustanovama da pod mnogo povoljnijim uslovima riješe stambeno pitanje. On je istakao da će to biti jedan od prioriteta u radu lokalne uprave, kako bi se riješile egzistencijalne potrebe naših zdravstvenih radnika.

- U protekle dvije godine, izgradili smo dvije stambene zgrade, dok sa 45 stanova koje već gradimo za socijalno najugroženije kategorije stanovništva pokazujemo da vodimo odgovornu, kvalitetnu i održivu socijalnu politiku na lokalnom nivou – kazao je Bogdanović i dodao da će završiti započetu gradnju stambenih zgrada za penzionere, zaposlene u sudstvu i tužilaštvu, kao i početi gradnju novih zgrada, kako za socijalno ugroženo stanovništvo, tako i za zaposlene u kulturnim institucijama, upravi policije, zdravstvu, kao i novu zgradu za prosvjetne radnike.

Predsjednica Sindikata zdravstva dr Ljiljana Krivokapić zahvalila se gradonačelniku Bogdanoviću na zalaganju da se zdravstvenim radnicima pomogne u rješavanju stambenih pitanja, posebno zbog činjenice što je ova inicijativa potekla upravo od strane Prijestonice Cetinje.

Tokom današnjeg susreta gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića i predsjednice Sindikata zdravstva dr Ljiljane Krivokapićje razgovaralo se i o brojnim temama koje se tiču unapređenja uslova i rada zdravstvenih radnika na Cetinju, pri čemu su iskazali zadovoljstvo odličnom saradnjom Prijestonice Cetinje i zdravstvenih ustanova u gradu. Gradonačelnik Bogdanović je podsjetio da je u proteklom vremenu rekonstruisana stara bolnica Danilo I, a da je u planu početak rekonstrukcije stare Dječje bolnice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018