Vrijedna donacija Vlade Japana Dnevnom centru u Prijestonici
18.11.2017

Zahvaljujući se u ime Prijestonice Cetinje, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je kazao da Prijestonica u Vladi Japana ima pouzdanog partnera.

- Donacijom vrijednom 35 hiljada eura značajno unapređujemo rad ove ustanove i mogu reći da imamo zaista pouzdanog partnera u Vladi Japana. Ovo nije prva donacija koja je uručena Prijestonici i drugim ustanovama na teritoriji grada. Mi smo u proteklom četvorogodišnjem periodu imali nekoliko donacija i zaista smo im zahvalni na tome. Nedavno smo imali jednu donaciju preduzeću “Vodovod i kanalizacija“ u vrijednosti od 90 hiljada eura, kao i donaciju vrtiću “Zagorka Ivanović“ u iznosu od 90 hiljada eura, te donaciju za opremanje enterijera najstarije obrazovne ustanove u Crnoj Gori, Osnovne škole “Njegoš“. Siguran sam da na ovome neće ostati, da je ovo jedan snažan podsticaj za unapređenje te saradnje i zaista sam zahvalan Ambasadi Japana, gospodinu Jamatu i njegovim saradnicima na podršci i svim benefitima koje nam Vlada Japana pruža, a pružaće, siguran sam, i u narednom periodu – kazao je Bogdanović.

Prvi sekretar Ambasade Japana Masajoši Jamato kazao je kako je zadovoljan što je japanska vlada pomogla da se realizuje projekat koji je omogućio bolji transport korisnicima centra.

- Dozvolite mi da izrazim zahvalnost Prijestonici Cetinje na njihovim naporima na poboljšanju nivoa socijalne zaštite na lokalnom nivou, ali i osoblju Centra i svima koji su učestvovali u plodonosnoj realizaciji ovog projekta. Ovim projektom obezbijeđeno je skoro 35 hiljada eura za nabavku kombi vozila sa nadogradnjom za invalidska kolica. Vrlo mi je drago što je Vlada Japana bila u prilici da pruži ovu podršku, da bi se obezbijedio bezbjedniji i bolji transport za korisnike. Raduje me što vidim da su korisnici značajno mobilniji i aktivniji nakon uspješne realizacije ovog projekta. Vlada Japana nastaviće da pruža podršku u korist svih građana Crne Gore i nadam se da će dobri odnosi u korist naše dvije zemlje biti još bolji u budućnosti – istakao je Jamato.

Direktor Centra Božidar P. Drecun kazao je da se radi o modernom vozilu sa hidrauličnom rampom i liftom, čime će se korisnici Centra bezbjednije prevoziti. On je kazao da ovaj čin predstavlja korak naprijed u saradnji sa partnerima Japana, a iznad svega u afirmaciji dobročinstva i humanitarnog rada, kao primjer koji treba slijediti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018