Gradonačelnik Bogdanović na sjednici Vlade: Realizacijom postavljenih prioriteta obezbjediti sveukupan razvoj Prijestonice
02.11.2017

On je dodao da je Progamom predloženo da se za realizaciju ovih projekata opredijeli preko 5 miliona eura, što ukazuje na namjeru lokalne uprave da realizacijom postavljenih prioriteta obezbjedi sveukupan razvoj koji će, što direktno, što indirektno doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i kvalitetnijeg života gradjana Cetinja. Riječ je o Programu koji je rezultat novog Zakona o Prijestonici, a koji je jednoglasno usvojen na sjednici Senata Prijestonice, kojim predsjedava Predsjednik Crne Gore.

Učestvujući na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović kazao je da je širok spektar realnih potreba za razvoj Prijestonice u 2018. godini sublimiran u dvadeset četiri projekta koji čine program razvoja prijestonice za narednu godinu.

Kada je riječ o projektima u funkciji otvaranja novih radnih mjesta, Bogdanović je istakao da će u dvanaestomjesečnom periodu biti realizovano nekoliko projekata i to, između ostalog, komunalno opremanje i hitna sanacija na dijelu objekata u Biznis zonama, uspostavljanje Biznis inkubatora u poslovnoj zoni “Košuta” kao i podrška u zapošljavanju OSI populacije.

On je istakao da će snažan impuls razvoju Cetinja dati i razvojni projekti koji će biti realizovani u narednoj godini, u prvom redu, projekat rekonstrukcije Studentskog trga uz izgradnju dvoetažne garaže, ali i drugi projekti od značaja za razvoj našeg grada, koji indirektno utiču na stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, a samim tim i privlačenje investicija.

- Tako će godinu pred nama obilježiti aktivnosti na unapređenju stanja u oblasti vodosnadbijevanja, podsticaj razvoja ruralnog područja našeg grada, te rekonstrukcija nekoliko mjesnih vodovoda – kazao je Bogdanović i ocijenio da će to usloviti povratak stanovništva na selo i motivisati razvoj seoskog turizma koji predstavlja trend u turističkoj ponudi, ne samo Crne Gore već i u državama regiona i zapadne Evrope.

On je napomenuo da je u 2018. godini planirana i realizacija gradnje sportske sale za potrebe Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred”, kao i početak izgradnje nove sportske dvorane u zoni sporta.

U narednoj godini planirana je i realizacija projekata koji će biti u funkciji očuvanja kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa, kao što su uređenje prostora od Ćipura do Vladinog doma, uz rekonstrukciju podvožnjaka, uređenje staze do Orlovog krša, kao i projekat osvjetljenja Ćipura i Biljarde.

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je uvjerenje da novi Zakon o Prijestonici otvara novu stranicu u cjelovitom razvoju crnogorske Prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018