Susret ministra Šehovića i gradonačelnika Bogdanovića: Stvoreni uslovi za izgradnju fiskulturne sale OŠ „LPO“, u planu zgrada za prosvjetne radnike
27.10.2017

Gradonačelnik Bogdanović je kazao da su tokom današnje posjete razgovarali o brojnim temama koje se tiču unapređenja uslova i rada obrazovnih ustanova na teritoriji prijestonice. On je naglasio da Prijestonica ima izuzetnu saradnju sa svim obrazovnim ustanovama u gradu i da kontinuirano prati i podržava njihov rad. Bogdanović se osvrnuo na aktuelne projekte i one koji slijede.

- U toku su radovi na uređenju dvorišta Osnovne škole Lovćenski partizanski odred i raduje me da oni teku planiranom dinamikom, a uskoro možemo očekivati i početak radova na obnovi fasade škole. Obišli smo i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja fiskulturne sale i nakon što smo riješili imovinsko – pravne odnose i uradili prostorno – plansku dokumentaciju stvorili su se svi neophodni preduslovi da već naredne godine počnemo sa njenom izgradnjom. Kao odgovorna gradska uprava planirali smo finansijska sredstva za početak njene izgradnje u programu razvoja Prijestonice za narednu godinu, dok je u toku izrada tehničke dokumentacije – kazao je gradonačelnik Bogdanović i dodao da će njenu izgradnju pored Prijestonice finansirati Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta.

Gradonačelnik Bogdanović je kazao da su razgovarali i o inicijativi izgradnje zgrade za potrebe prosvjetnih radnika i da Prijestonica planira da dodijeli još jednu parcelu za izgradnju nove stambene zgrade, koja bi imala 45 stambenih jedinica. On je istakao da će to biti prioritet u radu lokalne uprave, kako bi se riješile egzistencijalne potrebe naših prosvjetnih radnika.

Bilo je riječi i o izgradnji Univerzitetskog kompleksa, u koji je do sada uloženo preko 9 miliona eura. Gradonačelnik je kazao da su već završeni objekti Fakulteta likovnih umjetnosti, zgrada zajedničkih sadržaja i podzemna garaža, a da je u planu za narednu godinu i izgradnja saobraćajnice koja će prolaziti kroz kompleks i povezivati ulice Peka Pavlovića i Novice Cerovića.

Ministar Šehović je kazao da je posjeta Cetinju nastavak započetih aktivnosti na obilasku svih vaspitnih ustanova u Crnoj Gori, kako bi se direktno upoznali sa stanjem u školama i njihovim potrebama. On je takođe naglasio da će se, pored pomenutih pitanja, stvarati poretpostavke za ulaganja u seoske škole.

Tokom posjete konstatovano je da se očekuje skori završetak radova na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ za koju je Ministarstvo izdvojilo 30 hiljada eura, a da su pri kraju i radovi na sistemu grijanja JU „Dom učenika i studenata“, čija je vrijednost oko 90 hiljada eura.

Saopšteno je da je Osnovna škola „Njegoš“ rekonstruirsana u okviru projekta Energetske efikasnosti koji se radi uz pomoć KfW banke, i tom prilikom je uloženo 635 hiljada eura.

Ministar Šehović i gradonačelnik Bogdanović razgovarali su i o uvođenju sistema dualnog obrazovanja u cetinjsku Srednju stručnu školu, te povezivanju učenika ove škole sa biznis inkubatorom na teritoriji Cetinja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018