Izraelski ministar Hanegbi posjetio Cetinje
26.10.2017

Ministar Hanegbi i gradonačelnik Bogdanović usaglasili su se da je konferenciji „Kapija Balkana – Crna Gora 2017” odlična prilika za uspostavljanje privredne saradnje između crnogorskih i izraelskih kompanija.

Gradonačelnik Prijestonice istakao je interes za ukupno jačanje ekonomskih odnosa Crne Gore i Izraela, a naročito kroz saradnju sa potencijalnim investitorima. On je iskazao zadovoljstvo povodom kontinuiranog razvoja prijateljskih odnosa dvije zemlje od obnove crnogorske nezavisnosti, uz ocjenu da postoje raznovrsne i mnogobrojne mogućnosti za njihovo dalje unapređenje.

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao ministra Hanegbija sa aktuelnim projektima u crnogorskoj prijestonici, stimulansima i podsticajima koje gradska uprava nudi investitorima, kao i aktivnostima na planu međunarodne saradnje, naglasivši da je u prethodne četiri godine Prijestonica obezbijedila preko 20 miliona eura donacija za gradske projekte.

Ministar Hanegbi pozdravio je aktivnosti Prijestonice Cetinje u dijelu stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta za strane investicije i naglasio da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja dodatni podstrek za obezbjeđivanje trajnog mira i stabilnosti, kao i za privlačenje stranog kapitala. On je istakao spremnost Izraela za produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom na svim nivoima.

Ministar Hanegbi i gradonačelnik Bogdanović obišli su istorijsko jezgro grada, Dvor kralja Nikole i Rijeku Crnojevića.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018