Delegacija Franačko – crnogorskog društva posjetila Cetinje
06.09.2017

Tokom prijema, više riječi bilo je o aktivnostima Prijestonice Cetinje, te organizacije FRAMOG, a posebno je akcentovana dosadašnja bilateralna saradnja.

Gradonačelnik Bogdanović posebno je naglasio partnerstvo Prijestonice Cetinje i Grada Nirnberga, koje uspješno traje protekle četiri godine, tokom kojih je sprovedeno niz značajnih zajedničkih aktivnosti. Intenziviranje saradnje Cetinja i Nirnberga – kako je kazao gradonačelnik Bogdanović – proces je za koji su u bitnoj mjeri zaslužni upravo članovi FRAMOG-a.

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao goste sa projektima koje realizuje gradska uprava, kao i sa novim Zakonom o Prijestonici, koji predstavlja snažan iskorak u pravcu vraćanja statusa Cetinju kao istinske crnogorske Prijestonice. On je istakao i aktivnosti Prijestonice Cetinje u dijelu međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je gradska uprava, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od preko 20 miliona eura.

Predsjednik FRAMOG-a Ljubo Dabović, iskazao je zahvalnost Prijestonici Cetinje na podršci pri realizaciji aktivnosti, iskazavši pritom i zadovoljstvo zbog bilateralnih odnosa Cetinja i Nirnberga, koji predstavlja centar istorijske regije Frankonije.

Franačko – crnogorsko društvo (FRAMOG) iz Nirnberga do sada je realizovalo niz aktivnosti, kao i humanitarnih akcija, a u minulom vremenu obezbijeđivali su vrijedne donacije Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, kao i Udruženju „Razvitak“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018