Potpredsjednica Vlade Bugarske posjetila Cetinje
01.09.2017

Potpredsjednica Vlade Zaharijeva i gradonačelnik Bogdanović obišli su zdanje bivšeg Bugarskog poslanstva kao i Dvor kralja Nikole.

Gradonačelnik Bogdanović se zahvalio na podršci koju Republika Bugarska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i istakao da su iskustva Bugarske od izuzetne važnosti u ovom zahtjevnom procesu. Gradonačelnik je upoznao potpredsjednicu Zaharijevu sa sadržajem nedavno usvojenog Zakona o Prijestonici i posebno naglasio da će Cetinje, preseljenjem Ministarstva vanjskih poslova, uskoro ponovo postati diplomatski centar Crne Gore. 

Gradonačelnik Bogdanović je informisao potpredsjednicu Zaharijevu o aktuelnim projektima u crnogorskoj prijestonici kao i aktivnostima na planu međunarodne saradnje, naglasivši da je u prethodne četiri godine Prijestonica obezbijedila preko 20 miliona eura donacija za gradske projekte.

Potpredsjednica Vlade Bugarske, Ekatarina Zaharijeva zahvalila se na toploj dobrodošlici i izrazila zadovoljstvo što je bila u prilici da posjeti staru crnogorsku prijestonicu.Ona je kazala da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose, koje potvrđuje podrška Bugarske i njena spremnost da podijeli iskustva sa Crnom Gorom na putu ka EU i NATO. Zaharijeva je ohrabrena aktivnostima koje sprovodi Prijestonica Cetinje u dijelu obezbjeđivanja donacija iz međunarodnih fondova i podsticajima koji se nude investitorima i naglasila da šansu u saradnju Cetinja i Crne Gore sa Bugarskom vidi u oblasti turizma.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018