Bogdanović: Angažovani svi ljudski i materijalni resursi u cilju gašenja požara
31.08.2017

- Svi ljudski i materijalni resursi angažovani su kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji prijestonice. Najkritičnije je bilo u mjestima Boguti na Ljubotinju i Uba u Ćeklićima gdje su direktno bile ugrožene kuće, ali su zajedničkim dejstvom naših vatrogasaca i ekipa iz Danilovgrada, Podgorice, Kotora i Petnjice sve kuće odbranjene. Kritično je i dalje na teritoriji Lovćena gdje gori na više lokacija. Naši vatrogasci su branili kuće na Prekornici, a izbio je novi požar i kod Dobrske ploče. Danas su na teritoriji Lovćena gorelo na Velikom Bosturu, Kruševici, Presjeci i Majstorima ali su ekipe Službe zaštite te požare lokalizovale. Požar se danas širio i iz pravca Budve prema Lovćenu – saopštio je Bogdanović i zahvalio se svima koji učestvuju u gašenju. On je ponovo istakao hrabrost i požrtvovanje pripadnika Službe zaštite Prijestonice, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a i Vojske Crne Gore, ekupama iz susjednih gradova i svim državnim organima koji, kako je naglasio, u ovim teškim trenucima pružaju svestranu pomoć Prijestonici, kako bi se suzbili požari koji bukte već dva mjeseca.

Gradonačelnik Prijestonice kazao je da je evidentno da su svi požari podmetnuti, jer se radi o novim lokacijama i naglasio da će tokom sjutrašnjeg dana, ukoliko dozvole vremenski uslovi i bude bolja vidljivost, na teritoriji prijestonice dejstvovati vazduhoplovi MUP-a Crne Gore.

U gašenju požara cetinjskim vatrogascima, pored pripadnika MUP-a i Vojske Crne Gore, pomažu i kolege iz susjednih gradova, mještani, kao i članovi Službe zaštite NP Lovćen.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018