Ljeto u Prijestonici: Sadržajan program tokom septembra, u subotu „Pośedak u zavičaju“
31.08.2017

Kao i prethodnih pet godina, događaj u Kosijerima, koji organizuje Mjesna zajednica “Kosijeri” uz podršku Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, proteći će uz bogat umjetničko-zabavni program, ali i uz konzumaciju domaćih specijaliteta i pića.

U Kosijerima će ove godine nastupiti Luka i Milica Radović, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter, Marinko Pavićević, Peđa Šuškavčević, Milan Filipović, pjevačka grupa iz Kosjerića, Filip Sjekloća i Milica Rajković.

U okviru programa „Ljeto u Prijestonici“, 16. septembra obilježiće se „Evropska nedjelja mobilnosti“ a u sklopu manifestacije održaće se prva međunarodna drumska biciklistička trka „Grand prix Lovćen 2017“, kao i atletska trka „Lovćenska skalinada“.

Tri dana kasnije, na Ljetnjoj pozornici, koncert će održati folklorni ansambl iz Turske, dok će 21. septembra biti upriličena izložba „Kreativni izraz mlade Cetinjanke“. Od 23. do 30. septembra, na Ivanovim koritima biće organizovana likovna kolonija „Monte Rosa“.

Od 25. do 30. septembra održaće se Dani evropske baštine – Spoj kulture i umjetnosti u prirodi.

Ispred Narodne biblioteke i čitaonice „Njegoš“, 25. septembra organizovaće se Veče muzike i recitacija „Cultural – Music Time Machine“, dok će se dan kasnije u okviru podvožnjaka u ulici Novice Cerovića održati manifestacija „Mural painting – We support art“.

Dana 28. i 29. septembra, u parku „13. jul“, odnosno terasi hotela „Grand“, organizovaće se programi „Time of English – Let’s talk about linguistic culture“ i „Art Workshop – Life of mine“. Posljednjeg dana septembra, u parku „13. jul“ biće upriličena manifestacija „Dah prošlosti u jednom danu – Montenegrin dance in nature“.

Organizatori „Ljeta u Prijestonici“ su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, u saradnji sa brojnim institucijama kulture, mjesnim zajednicama, civilnim sektorom i drugim organizacijama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018