Rekonstrukcija puta Rokoči – Jabuka primjer dobre međuopštinske saradnje
24.08.2017

Na dijelu puta koji pripada teritoriji MZ Trešnjevo tamponirano je oko 5 kilometara puta dok je asfaltirano oko hiljadu i 100 metara.

Gradonačelnik Bogdanović je istakao da je ovo dobar primjer međuopštinske saradnje i najavio da će u narednom periodu zajedno uraditi još posla.

- Očekuje nas saniranje udarnih rupa na putnom pravcu Rokoče – Trešnjevo i Rokoče – Kobilji Do, a nastavljamo i probijanje i nasipanje putnog pravca Savine kruške – Toička greda – kazao je Bogdanović i dodao da se već rekonstruiše regionalni put od Resne do Ržanog Dola gdje se se radi proširenje dvadeset krivina, nakon čega će uslijediti i proširenje dijela puta prema Grahovu.

- Rekonstrukcijom ovih putnih pravaca stvaramo uslove za razvoj poljoprivrede, kao i drvoprerade kojom se takođe bave mnogi mještani, a kroz sve ove aktivnosti stvorićemo preduslove za kvalitetniji život stanovnika ovog područja – kazao je Bogdanović i zaključio da u Katunskoj nahiji ima još dosta posla i da će nastaviti aktivnosti i u mjesnim zajednicama Čevo, Bata i Ćeklići.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Prijestonicom Cetinje i da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. On je kazao da je zadovoljan izvedenim radovima na ovom putnom pravcu i najavio da će nastaviti dalje sa radovima, kako u pravcu Cetinja tako i u pravcu Trubjele. Grbović je saopštio da slijedi proširenje puta od Grahova prema Resni.

Dva gradonačelnika su istakli da će nastaviti zajedničke aktivnosti u cilju valorizacije Katunske nahije i naglasili da je u toku izrada projektne dokumentacije magistralnog puta Cetinje – Čevo – Nikšić, nakon čega očekuju da se pristupi izgradnji tog putnog pravca. Oni su kazali da će država izgradnjom tog puta vratiti dug Staroj Crnoj Gori.

Vrijednost radova na dionici Rokoči – Jabuka iznosili su preko 100 hiljada eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018