Razvoj publike i kreativnih industrija: Novi oblici saradnje Ministarstva kulture i Prijestonice Cetinje
23.08.2017


Sastanak je bio prilika da se razgovara o nizu programskih mogućnosti, koje za cilj imaju uspostavljanje inovativne i integrisane ponude programa u kulturi. Uspostavljanje prakse objavljivanja zajedničkog kulturnog kalendara odnosno repertoara, biće važan novi segment u radu institucija kulture, koji će početi od oktobra, u cilju razvoja i animacije publike za programe i projekte institucija kulture. Istaknut je značaj rada sa publikom i animacija različitih ciljnih kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

Posebno je bilo riječi o značaju uspostavljanja savremenih muzeoloških praksi, kao i programa edukacije i animacije publike u muzejima.

Razgovarano je o pokretanju aktivnosti na razvoju kreativnih industrija u Prijestonici, kroz zajedničku realizaciju projekata u okviru programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, i stvaranju prostora za projekte ove vrste u okviru biznis zone u ranijim industrijskim kompleksima.

Navedeni projekti predstavljaju platformu i za druge aktivnosti i razvoj projekata, posebno u oblasti kulturnog turizma, kao i uključivanje institucija kulture u međunarodne projekte, programe, mreže i fondove.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018