Situacija na Lovćenu povoljnija
17.08.2017

- Nakon izuzetno teške noći na požarištima, danas je situacija na teritoriji Nacionalnog parka Lovćen povoljnija. Sve naše vatrogasne ekipe su danonoćno na terenu i njima, pored aviona i helikoptereske jedinice MUP-a i pripadnika Vojske Crne Gore, pomažu zaposleni u nacionalnim parkovima, vatrogasci iz Podgorice, Mojkovca, Danilovgrada, Nikšića, Berana, Pljevalja, Budve, Kotora, Bijelog Polja, Rožaja i Bara, kao i veliki broj mještana i dobrovoljaca, među kojima i članovi Fudbalskog kluba Lovćen, Izvođačkog odreda Gojko Kruška i mnogi drugi. Prijestonica u ovoj složenoj situaciji ima snažnu podršku Direktorata za vanredne situacije, Vojske Crne Gore i svih državnih organa. Veliki problem još uvijek stvara jak vjetar, međutim, očekujem da se situacija do kraja dana stabilizuje i drži pod kontrolom – kazao je gradonačelnik Bogdanović i dodao da je najbitnije da se sačuvaju životi, kao i imovina ljudi.

On je posebno apelovao na sve medijske kuće da objektivno informišu javnost o situaciji na teritoriji Lovćena, kako se ne bi stvarala prevelika panika, jer smo, kako je naglasio – svi na istom zadatku. Bogdanović je kazao da su angažovani svi resursi – ljudski i materijalni, kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji prijestonice.

Danas se na Lovćeni nalazi 15 vatrogasnih vozila sa preko 50 vatrogasaca. Gašenje požara umnogome zavisi od vremenskih uslova i jakog vjetra koji mijenja pravac, tako da se situacija iz časa u čas mijenja. Najaktivniji požar danas je bio na putnom pravcu ispod Mauzoleja zbog jakog i nepovoljnog vjetra. Kritično je bilo na Gornjem i Donjem Bosturu i dijelu prema Ivanovim koritima, kao i na potezu prema Presjeci, dok je situacija u Ćeklićima i Građanima stabilnija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018