Apel volonterima da pomognu u gašenju požara
16.08.2017

Iz Opštinskog štaba je saopšteno da su angažovani svi resursi – ljudski i materijalni, kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Lovćena.

Opštinski štab je uputio apel svim građanima i organizacijama da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen. Svi dobrovoljci koji žele i mogu da pomognu potrebno je da se jave na broj telefona 041 123, dok je okupljanje volontera zakazano za ujutro u 10 časova na Ivanovim koritima. Takođe, Opštinski štab obavještava sve građane i volontere koji žele da na dobrovoljnoj osnovi pomognu u gašenju požara, da moraju biti svjesni visokog rizika od opsanosti, te da, ukolikio se odluče da dođu na opožareno područje, moraju biti adekvatno obučeni i obuveni. O sigurnosti volontera vodiće računa pripadnici Službe zaštite Prijestonice i Vojske Crne Gore.

Sjednici Opštinskog štaba za krizne situacije prisustvovali su direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Elvir Klica, predstavnik Direktorata za vanredne situacije MUP-a Zoran Perović, komandir Službe zaštite Aleksandar Zuber, direktor NP Lovćen Veselin Živanović, starješine organa lokalne uprave i predstavnik Crvenog Krsta.

Sve vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite su danonoćno na terenu i daju sve od sebe da se požari lokalizuju. Njima danima pomažu pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka, Vojske i MUP-a Crne Gore, a u gašenju požara na Lovćenu učestvuju i avioni i helikopterska jedinica MUP-a, kao i vatrogasne ekipe iz Budve i Podgorice. Večeras su na Lovćen došle vatrogasne ekipe iz Kotora, Danilovgrada i Rožaja, dok će sjutra pomoć pružiti i ekipe iz Nikšića.

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je ponovo istakao hrabrost i požrtvovanje svih koji učestvuju u gašenju i zahvalio se državnim organima koji u ovim teškim trenucima pružaju svestranu pomoć Prijestonici, kako bi se suzbili požari koji bukte više od mjesec dana. Posebno je istakao požrtvovanje pripadnika Službe zaštite Prijestonice, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a, Vojske Crne Gore, službenicima NP Lovćen, vatrogascima iz okolnih gradova i svim građanima koji učestvuju u akcijama gašenja.

U akciji gašenja požara od sjutra će učestvovati i svi zaposleni u službama zaštite ostalih nacionalnih parkova u Crnoj Gori.

Nakon sastanka, članovi Opštinskog štaba su ponovo obišli požarišta, a ujutro će zahvaćena područja ponovo obići gradonačelnik Bogdanović i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

Još uvijek je aktivan požar u Građanima, dok su požari u Ćeklićima i na Bukovici lokalizovani.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018