Situacija i dalje složena ali povoljnija u odnosu na juče
15.08.2017

Najkritičnije je i dalje na teritoriji Nacionalnog parka Lovćen u kojem su zahvaćene velike šumske površine, dok je situacija u Ćeklićima i Građanima stabilnija.

- I pored toga što je situacija na Lovćenu i dalje složena, nakon obilaska terena se vidi da je mnogo povoljnija u odnosu na jučerašnji dan. Sve naše vatrogasne ekipe su danonoćno na terenu i želim da im odam priznanje na hrabrosti i požrtvovanju. Naglašavam da je u ovoj situaciji najbitnije da se sačuvaju životi i imovina ljudi. Proteklih dana požar je ugrožavao objekte u Nacionalnom parku Lovćen, ali su svi odbranjeni hrabrom intervencijom naših vatrogasaca, pripadnika Službe zaštite Nacionalnog parka, Vojske i MUP-a Crne Gore – kazao je gradonačelnik Bogdanović i istakao da su danas požare na Lovćenu gasili avioni i helikopterska jedinica MUP-a, kao i da će narednih dana njihovi vazduhoplovi učestvovati u akciji gašenja.

On se zahvalio svim državnim organima koji u ovim teškim trenucima pružaju svestranu pomoć Cetinju kako bi se suzbili požari koji bukte više od mjesec dana. Posebno je istakao požrtvovanje pripadnika Službe zaštite Prijestonice, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a, Vojske Crne Gore, službenicima NP Lovćen, vatrogascima iz Budve i Podgorice i svim građanima koji učestvuju u gašenju požara.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018