Premijer Slovenije posjetio Cetinje
07.08.2017

Gradonačelnik Bogdanović se zahvalio na podršci koju Republika Slovenija pruža Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija i istakao da saradnja dvije zemlje može biti primjer ostalima u regiona. On je iskazao i zahvalnost na profesionalnoj i prijateljskoj podršci Republike Slovenije u procesu evropskih integracija, te da su iskustva Slovenije od izuzetne važnosti u ovom zahtjevnom procesu. Gradonačelnik je upoznao premijera Cerara sa sadržajem nedavno usvojenog Zakona o Prijestonici i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Cetinje, preseljenjem Ministarstva vanjskih poslova, uskoro ponovo postati diplomatski centar Crne Gore. 

Gradonačelnik Bogdanović je informisao premijera Cerara o projektima koji se realizuju u crnogorskoj prijestonici i aktivnostima gradske uprave na planu međunarodne saradnje, naglasivši da je u prethodne četiri godine, zahvaljujući tim aktivnostima, obezbijeđeno preko 20 miliona eura donacije za gradske projekte. Tom prilikom, Gradonačelnik je istakao da će Prijestonica kandidovati jedan od projekata kod Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Vlade Slovenije, preko kojeg je Republika Slovenija već realizovala donacije u Crnoj Gori.

Premijer Cerar je izrazio zadovoljstvo zbog projekata koje realizuje gradska uprava i istakao da je ohrabren aktivnostima koje sprovodi Prijestonica Cetinje u dijelu obezbjeđivanja donacija iz međunarodnih fondova. Posebno važnim je istakao podsticaje koje se nude investitorima na teritoriji prijestonice, u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, te iskazao spremnost da o tome informiše slovenačke investitore.

Razgovoru su, pored premijera Cerara i gradonačelnika Bogdanovića, prisustvovali i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik i predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović.

Premijer Cerar je tokom boravka u crnogorskoj prijestonici obišao Dvor kralja Nikole, Umjetnički muzej, Ikonu Bogorodice Filermske i Njegoševu biljardu, dok je posjeta završena obilaskom Nacionalnog parka Lovćen.

Miro Cerar dužnost premijera Slovenije vrši od 2014. Jedan je od najistaknutijih slovenačkih pravnika i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Takođe, trenutno je najpopularniji političar u Sloveniji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018