Luka Špadijer najbrži na Lovćenu
30.07.2017

Špadijer je stazu od Cetinja do Ivanovih korita u dužini od 12,8 kilometra vozio za 8 minuta i 13 sekundi. Drugo vrijeme ostvario vozač Auto-moto kluba "Lovćen" Goran Kapičić (08:55), a treće član kotorskog kluba “Blažo Smiljanić” Goran Vučković (08:56).

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Momčilo Martinović koji je istakao da je trka na Lovćenu, koja se vozi još od sedamdesetih godina prošlog vijeka, postala simbol automobilskog sporta u Crnoj Gori. On se zahvalio predstavnicima Auto moto kluba „Lovćen“ na velikom entuzijazmu i želji da se trka održi, kao i Vladi Crne Gore i Ministarstvu održivog razvoja i turizma koji su istu podržali.

„Uvjeren sam da ćemo sa Auto moto klubom „Lovćen“ uspjeti da ovu trku podignemo na još viši nivo, kako bi ona dobila stari sjaj koji je imala u prošlosti. Posebno bih želio da iskažem zadovoljstvo što su organizatori prije svega mislili na bezbjednost svih učesnika. Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano povjerenje i još jednom dokazati da automobilski sport u Crnoj Gori ima budućnost“, kazao je Martinović.

On se prisjetio legendarnog asa Franja Kunčera, koje će, kako je kazao, ostati vječni šampion Lovćena jer su njegove bravure na ovom asfaltu inspirisale i inspirisaće generacije automobilista u Crnoj Gori i regionu.

„Moramo se sjetiti i tragično stradalog Ranka Čejovića, kao i našeg sugrađanina Ivana Kapu kojeg nastavljamo da nosimo u srcu, sjećanju i lijepim uspomenama“, kazao je Martinović na otvaranju trke.

Organizator trke bio je Auto-moto klub “Lovćen”, generalni sponzor je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, dok je pokrovitelj Prijestonica Cetinje.

Auto-brdska trka „Lovćen“ se vozi na stazi Cetinje – Ivanova Korita, dugačkoj 12.800 metara, dok je visinska razlika od starta do cilja 585 metara. Na stazi ima 165 krivina, a minimlana širina puta je pet metara. Rekord staze drži Jovan Aćimić (7:32,067). On je prošle godine oborio rekord koji je od 2004. godine držao Franjo Kunčer. Lovćenska trka se vozi od 1974. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018