Usvajanje Zakona rezultat odgovornog odnosa prema crnogorskoj prijestonici
27.07.2017

Duboko vjerujem da je ovo rezultat jednog odgovornog odnosa i odgovorne politike prema crnogorskoj prijestonici, i zato se u ime gradske uprave i svih građana Cetinja zahvaljujem i Vladi Crne Gore i predstavnicima svih političkih partija koji su podržali Zakon o Prijestonici, ali i svim drugim ljudima i prijateljima Cetinja koji su dali nemjerljiv doprinos u kreiranju i unapređenju teksta zakona.  

Kao što znate, novim Zakonom, Cetinju ponovo vraćamo status diplomatskog centra naše Države. Na taj način, uz Rezidenciju Predsjednika Crne Gore, sjedišta Ustavnog suda i Ministarstva kulture, Cetinju ćemo vratiti status i značaj koji mu nesumnjivo i pripada.

Pored toga, posebno značajan segment Zakona predstavlja i njegov finansijski aspekt, odnosno dio koji se odnosi na obezbjeđenje finansijskih sredstava za realizaciju razvojnih projekata našeg prijestonog grada.

Zato vjerujem da će finansijska sredstva, koja su predviđena Zakonom, snažno uticati na dinamiku realizacije razvojnih projekata, a posebno projekata koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta za naše sugradjane.

Pored vraćanja statusa Cetinju, kao istinske crnogorske Prijestonice i simbola crnogorske državnosti, realizacija projekata koji doprinose otvaraju nova radna mjesta, biće prioritet u radu naše lokalne uprave. Zato ćemo već od danas, predano i posvećeno, raditi na realizaciji svih onih mjera iz Zakona koji će doprinijeti boljoj bududćnosti našeg grada i kvalitetnijem životu naših sugrađana.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018