Obaveza i dužnost lokalne uprave da unapređuje život penzionera
20.07.2017

Penzionere je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, koji je kazao da su upravo penzioneri ti koji su podnijeli najveći teret za izgradnju naše zemlje i boljitak svih nas.

- Zato smo u obavezi da kao društvo brinemo o penzionerima i da vam ovo doba učinimo ljepšim. Treće doba jeste, uslovno rečeno, doba starosti, ali nikako ne smijemo da zaboravimo da ovo doba iziskuje određene obaveze društva i da je potrebno da vrijeme koje penzioneri provode bude jednako kvalitetno i sadržajno, kao kod mlađe populacije – istakao je Bogdanović.

On je kazao da je Udruženje penzionera Cetinja primjer kako treba da radi jedno udruženje, a posebno značajno je način na koji udruženje organizuje i raznim aktivnosti ispunjava vrijeme svojim članovima.

- Smatram da je Udruženje penzionera Cetinja u proteklom periodu puno uradilo na poboljšanju kvaliteta života svojih članova, u materijalnom, kulturnom i socijalnom pogledu. Važno je napomenuti da postoji kontinuitet međugeneracijske solidarnosti, koji se mora njegovati i ubuduće. Važno je da omogućimo da se svi članovi društva uključe u stvaranje boljeg i humanijeg odnosa prema penzionerima i kreiranju znatno povoljnijeg položaja u društvu ove izuzetno važne društvene kategorije ljudi – kazao je Bogdanović i dodao da je obaveza i dužnost lokalne uprave da svojim aktivnostima unapređuje život penzionera.

- U tom smislu, pričinjava mi veliko zadovoljstvo činjenica da smo, kao lokalna uprava, često izlazili u susret penzionerima, što potvrđuju i poslednji primjeri našeg partnerskog odnosa u cilju rješavanja stambenih pitanja cetinjskih penzionera. Ono što penzioneri rade za svoj grad, državu i društvo u cjelini treba poštovati i podržavati. A zajedničkim projektima doprinositi boljem i ljepšem Cetinju – zaključio je Bogdanović.

Predsjednik Udruženja penzionera Cetinja, Radivoje Vujović, kazao je da će vrijeme provedeno u druženju na Ivanovim koritima iskoristiti i za razmjenu iskustava u radu Udruženja. On se posebno zahvalio JU Odmaralište “Lovćen –Bečići” koje je pomoglo organizaciju susreta penzionera.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018