Gradonačelnik Bogdanović obišao cetinjske vatrogasce: Uloženi nadljudski napori da se zaštite sela Katunske nahije
19.07.2017

- Veliku zahvalnost dugujemo pripadnicima naše Službe zaštite i spašavanja koji, u ekstremnim uslovima, već trinaesti dan ulažu nadljudske napore da zaštite sela Katunske nahije od požara. Oni se proteklih dana u ekstremnim okolnostima bore sa velikim brojem požara, čije gašenje su otežavali visoke temperature, jak vjetar i nepristupačan teren. Pored hrabrosti i požrtvovanja naših vatrogasaca, moram pohvaliti i mještane koji nam pomažu. Zato apelujem na sve građane koji su u mogućnosti, da pomognu cetinjskim vatrogascima kako bi se požari ugasili. Nadam se da će naše ekipe uspjeti da obuzdaju vatrenu stihiju koju je, kako sam informisan od strane pripadnika Službe zaštite i spašavanja, definitivno izazvao ljudski faktor – kazao je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

On je obećao da će učiniti sve da se obezbijedi donacija za nedostajuću opremu i vozila za potrebe Službe zaštite i spašavanja.

Gradonačelnik Bogdanović je tom prilikom posjetio i mještane čije su kuće i imanja ugreženi.

Požari su trenutno aktivni u Lastvi Čevskoj i Donjoj Markovini. Proteklih dana aktivni su bili požaru u Trešnjevu, gdje je izgorjela jedna kuća, Bajramovici, Čevu, Gornjoj Markovini, Krstacu, Rvašima, Ljubotinju, Očinićima, Rijeci Crnojevića, Meterizima, Gospoštini i Carevom lazu, ali su lokalizovani. Sve ekipe cetinjskih vatrogasaca danonoćno su na terenu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018