Održane tradicionalne Viteške igre na Ivanovim koritima
13.07.2017

Ivan Kukuličić pobijedio je u tri discipline (bačanje kamena sa ramena, bačanje balvana i skok u dalj iz mjesta), dok je drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeo Srđan Čavor, član ekipe Njeguša, koji je bio najbolji u dvije discipline (bačanje kamena sa koljena i bačanje željeza). Pobjednik u disciplini pretega bio je Peđa Perović iz Kotora, u trčanju je trijumfovao Marko Miljenović sa Trojice, dok je u navlačenju konopa pobijedila ekipa Lješanske nahije.

Viteške igre otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Momčilo Martinović, koji je kazao da nije slučajno što se igre održavaju 13. jula i to upravo na našoj svetoj planini – Lovćenu. Zato što se u ovom velikom danu, sa ponosom sjećamo jednog viteškog vremena, koje je iznjedrilo plejadu crnogorskih heroja.

- Prijestonica je postala istinsko središte i partner, kako mnogim kulturno - umjetničkim i turističkim, tako i sportskim događajima. A zahvaljujući Mjesnoj zajednici Njeguši, koja je izvrsnu inicijativu pretočila u stvarnost, danas na ovom mjestu imamo veliki broj učesnika iz svih krajeva Crne Gore – kazao je Martinović i dodao da će u Prijestonici i lokalnoj turističkoj organizaciji i ubuduće imati partnera.

Prisutne je pozdravio i član organizacionog odbora Lazar Božović koji je govorio o značaju igara na Lovćenu i njihovom istorijatu koji seže još iz perioda nakon Drugog svjetskog rata.

Ovogodišnje igre dio su programa „Ljeto u Prijestonici“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018