Časne sestre ostavile neizbrisiv trag na Cetinju
11.07.2017

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima na postavljanju mozaika u Katoličkoj crkvi na Cetinju. Sestre Kćira i Jozefina zahvalile su Prijestonici Cetinje za pomoć koja im je tom prilikom pružena i pozvale gradonačelnika da bude njihov gost u samostanu Sv. Antuna Padovanskog.

Časne sestre Franjevke koje preko 70 godina žive i rade na Cetinju, svojom toplinom oplemenjuju naš grad i ljude, nesebično pružajući pomoć i utjehu gdje god to mogu, kazao je gradonačelnik Bogdanović i ujedno im se zahvalio što su svojom požrtvovanošću i razumijevanjem ostavile neizbrisiv trag kroz dugogodoišnji život i rad na Cetinju. On je kazao da će Prijestonica Cetinje, kao i do sada, izlaziti u susret potrebama franjevačkog samostana na Cetinju.

Nakon Drugog svjetskog rata kada je na Cetinju otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti, rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo je deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina počele su sa radom i na internom odjeljenju bolnice “Danilo I”.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018