Objavljen program „Ljeta u Prijestonici“ za mjesec jul
07.07.2017

U muzičkom dijelu programa, 12. jula u 21 čas, koncert će na Ljetnjoj pozornici održati Aleksandra Radović. U okviru realizacije klapskog festivala u Crnoj Gori, 21. jula u 20 časova, na Ljetnjoj pozornici će biti organizovan koncert ''Klapske pjesme Crne Gore''. Tradicionalni deseti festival klasične muzike ''Espressivo'' počeće 20. jula, koncertom Simfonijskog orkestra Muzičke akademije. Festival će trajati do 9. avgusta i na njemu će nastupiti poznati svjetski solisti i kamerni ansambli.

U Nacionalnoj biblioteci “Đurđe Crnojević”, 11. jula u 19 časova, održaće se književno veče Marka Špadijera i promocija njegovog romana ''Bibliotekar''.

Filmski dio programa počeo je četvrtog jula, manifestacijom “Ljetnji karusel u Američkom uglu”, koja će trajati do 25. jula. Sedmog i osmog jula, najmlađi će moći da isprate projekcije animiranih filmova na Dvorskom trgu.

Na Dan državnosti, 13. jula, tradicionalnim Viteškim igrama počeće i Njeguško kulturno ljeto. Programom je predviđeno više manifestacija na vangradskom području. Uz Njeguško kulturno ljeto, 22. jula slijedi “Veče sa prijateljima na Žabljaku Crnojevića”.

I ove godine, 12. jula na programu je manifestacija “Miris lipa i meda”, a pet dana kasnije slijedi Dan posjete Cetinju, namijenjen crnogorskim studentima iz inostranstva.

Teniski turnir “Cetinje open” trajaće od 19. do 23. jula, a povodom Dana državnosti, Cetinje će dobiti i ljetnju uličnu trku.

U atrijumu Biljarde, 26. jula, obilježiće se 110 godina od rođenja Petra Lubarde.

Sajam suvenira biće održan 29. jula.

Organizatori „Ljeta u Prijestonici“ su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, u saradnji sa brojnim institucijama kulture, mjesnim zajednicama, civilnim sektorom i drugim organizacijama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018