Počelo “Ljeto u Prijestonici”: KUD „Njegoš“ posebna vrijednost Cetinja
25.06.2017

Koncertom, kojem su prisustvovali brojni posjetioci, KUD „Njegoš“ je obilježio 110 godina postojanja i uspješnog rada.

Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je kazao da su članovi KUD-a „Njegoš“ posebna vrijednost Cetinja.

- Ova kulturna godina u našem gradu, spram svih događaja, prevashodno treba da protekne u znaku godišnjice koja svjedoči o veličini ovog sjajnog kolektiva. Kroz svoje dugo trajanje, oni ne samo da su bili od značaja za Cetinje – bili su izuzetni reprezenti Crne Gore gdje god su nastupali. I baš zato, i ovo veče obavezuje da podržimo inicijativu o tome da KUD „Njegoš“ stekne status nacionalnog ansambla – istakao je Bogdanović.

On je kazao da su se, kada je u pitanju „Ljeto u Prijestonici“, potrudili da naprave spoj brojnih događaja, niz novih festivala i srodnih sadržaja, ali i da kulturnom mapom obuhvate još više sela nego ikad ranije.

- Program smo koncipirali uz široku saradnju institucija i organizacija, civilnog sektora i brojnih pojedinaca, koji će u predstojećih 100 dana potvrditi da Cetinje jeste centar crnogorske kulture – naglasio je Bogdanović.

Na koncertu je učestvovalo više od stotinu igrača, muzičara i pjevača iz ansambla „Njegoš“, kao i prijateljskih društava iz regiona - „Kolo“ iz Srbije i „Tanec“ iz Makedonije.

Organizatori „Ljeta u Prijestonici“ su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, u saradnji sa brojnim institucijama kulture, mjesnim zajednicama, civilnim sektorom i drugim organizacijama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018