Služba zaštite i spašavanja Prijestonice predstavlja pozitivan primjer, ne samo u Crnoj Gori, već i šire
22.06.2017

Gradonačelnik Bogdanović je pružio snažnu podršku radu Službe zaštite i spašavanja Prijestonice i pohvalio njihovu akciju spašavanja para iz Australije koji su se prije dvije noći izgubili u Nacionalnom parku Lovćen.

Više riječi bilo je o novoj opremi i uređajima koje je Prijestonica Cetinje, kroz projekat „Holistic“, koji se sufinansira sredstvima Evropske unije, a putem programa prekogranične saradnje “IPA ADRIATIC” – obezbijedila cetinjskim vatrogascima. Radi se o najmodernijoj tehnologiji - video monitoring i GPS sistemu, kompletnoj opremi za vatrogasce, od radnih i odijela za prilaz vatri, te šljemova, rukavica i sl. On je kazao da Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje danas predstavlja primjer, ne samo kada je riječ o Crnoj Gori, već i šire. 

Tokom sastanka sa direktorom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, Mirsadom Mulićem, razgovaralo se o ideji objedinjavanja svih crnogorskih službi zaštite i spašavanja pod Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018