Potpredsjednik Vlade CG Milutin Simović posjetio Cetinje: Prijestonica pozitivan primjer drugim lokalnim samoupravama
21.06.2017

Gradonačelnik Bogdanović je kazao da su tokom današnje posjete razgovarali o brojnim temama koje bi trebalo da doprinesu razvoju crnogorske prijestonice i podizanju kvaliteta života gradjana Cetinja. On je iskazao zahvalnost potpredsjedniku Vlade na izradi nacrta zakona o Prijestonici koji, kako je naglasio, predstavlja jedan od ključnih normativnih akata za dinamičniji razvoj grada.

- Posebno važnim smo ocijenili norme zakona koje se odnose na finansijsku podršku projektima koje doprinose otvaranju novih radnih mjesta, ali i drugih razvojnih projekata na Cetinju. Nadam se da će nacrt zakona nakon javne rasprave u najkraćem roku biti upućen u proceduru Skupštine Crne Gore – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

On je saopštio da je informisao potpredsjednika Simovića o svim važnim razvojnim projektima na Cetinju. Sa aktivnostima na rekonstrukciji Belvederske i Bajove ulice, sanaciji nesanitarnog odlagališta Vrtjeljka, rekonstrukciji Ruskog poslanstva, ali i o projektima koji bi već narednih dana trebalo da otpočnu sa svojom realizacijom.

- Svakako da su najviše pažnje zaokupili projekat rekonstrukcije stadiona na Obilića Poljani, sanacije Cetinjske pećine za potrebe izložbenog karaktera, sanacije ponora i rekonstrukcije vodovodne mreže – kazao je Bogdanović i dodao da su sa posebnom pažnjom razgovarali o projektima koji treba da obezbjede otvaranje novih radnih mjesta.

- Stavljanje u funkciju Poslovne zone Košuta je jedinstven primjer u Crnoj Gori kako lokalna uprava i biznis zajednica mogu da naprave zdravu inicijativu koja će rezultirati realizacijom investicija i otvaranju novih radnih mjesta. Riječ je o investiciji koja će biti, prema najavama naših partnera, preko 5 miliona eura, a u kojoj će e realizovati razni uslužni i proizvodni programi. Prijestonica Cetinje će uspostaviti jedan moderan Biznis inkubator i inovativni centar koji će našim sugradjanima omogućiti otvaranje start up biznisa i realizaciju njihovih ideja – kazao je Bogdanović i poručio da će to biti snažan podsticaj razvoju preduzetništva u našem gradu, ali i otvaranju novih radnih mjesta za naše sugradjane.

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao potpredsjednika Simovića i sa značajnim investicijama u vinariji Lipovac koje se realizuju u Riječkoj nahiji od strane kompanije Ravil, kao i sa investicijom izgradnje eko sela na Krstacu na Njegušima, koji će ponuditi smještajne kapacitete visoke kategorije ali i brojne druge turističke sadržaje.

- Zahvalni smo Vladi Crne Gore na dosadašnjoj podršci, na sve projekte koje će doprinijeti boljoj saobraćajnoj povezanosti našeg grada sa Podgoricom i Budvom, a posebno nas ohrabruje rekonstrukcija putnog pravca prema Njegušima koji će biti završen do oktobra. Sve navedeno nas ohrabruje da smo na pravom putu i da ćemo kroz realizaciju započetih i najavljenih investicija, uz nesebičnu podršku Vlade, u potpunosti vratiti stari sjaj crnogorskoj Prijestonici – zaključio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, kazao je da je ohrabren današnjom posjetom Cetinju, gdje je dobio jasne informacije da Prijestonica ide putem napretka.

- Cetinje se razvija na polju komunalne infrastrukture, rješavajući komunalne probleme, a posebno ohrabrenje je odnos Prijestonice prema privrednicima grada, gdje se jasno vidi odlučnost i mudra odluka da se sa nivoa lokalne samouprave kreira adekvatan podsticajan poslovni ambijent za razvoj preduzetništva – istakao je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, i dodao da je Cetinje pozitivan primjer i mnogim drugim lokalnim samoupravama.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, obišli su prostor nekadašnje fabrike Košuta u kojem Prijestonica u saradnji sa četiri privatne kompanije razvija novu savremenu poslovnu zonu. Potpredsjednik Simović i gradonačelnik Bogdanović su posjetili i privatnu kompaniju Martex koja uspješno posluje 27 godina. Na kraju radne posjete Cetinju, potpredsjednik Vlade sastao se i sa predstavnicima mjesnih zajednica sa područja Riječke i Katunske nahije.

U posjeti Cetinju, zajedno sa potpredsjednikom Vlade, Milutinom Simovićem i njegovim saradnicima, bio je i direktor Investiciono - razvojnog fonda, Zoran Vukčević.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018