Održana ekološka akcija na Ivanovim koritima povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine
05.06.2017

Akciju su realizovali Agencija za zaštitu prirode i životne sredine u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Nacionalnim parkom ,,Lovćen’’.

- Skupština Prijestonice je usvojila akta koja je preložio Sekretarijat za održivi razvoj i infrastrukturu i to: Lokalni plan upravljanja otpadom, Lokalni plan biodiverziteta i Lokalni ekološki akcioni plan i shodno tim planovima Sekretarijat sprovodi mjere u smislu zaštite životne sredine – pojasnila je sekretarka Njegosava Seja Vujanović.

Pored zaposlenih u Agenciji, predstavnika Prijestonice Cetinje i NP ,,Lovćen’’, u pomenutoj akciji su učestvovali i predstavnici NVO i zainteresovani građani.

Svjetski dan zaštite životne sredine se obilježava svake godine, 5. juna, u više od sto zemalja svijeta. Na ovaj dan, koji je ustanovljen 1972. godine, Ujedinjene Nacije skreću pažnju vlada država i najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rješavanja.

Svjetski dan zaštite životne sredine, ove godine održava se pod sloganom ”Poveži se sa prirodom” (Connecting People to Nature).

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018